Helstad på vei til utlandet?

Helstad på vei til utlandet?
Helstad på vei til utlandet?
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thorstein Helstads innsats på Brann og landslaget gjør at en rekke utenlandske klubber har begynt å røre på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Celtic neste?

Flere europeiske klubber viser interesse for Brann-spiss Torstein Helstad. Skotske Celtic skal være en av klubbene som i kveld tar en nærmere titt på landslagsspissen på Ullevaal stadion.

Foto: Scanpix

– Det er noen som har forhørt seg om situasjonen, og flere har sett Brann og landslaget spille i vår. Prestasjonene hans gjør det naturlig at interessen har tatt seg opp, sier Stig Lillejord til BT.

En av klubbene som har sett Helstad flest ganger i vår er Celtic. Den skotske storklubben var på Ullevaal lørdag og så Malta – Norge. De er også til stede på landslagsarenaen onsdag kveld for å overvære Norge – Ungarn, selv om Helstad ikke spiller fra start.

– Celtic er interessant klubb, men vi har ikke hørt noe offisielt fra den kanten, sier Lillejord, som selv er til stede på kveldens EM-kvalifiseringskamp.

En god landskamp fra start mot Tyrkia i mars, fem scoringer på åtte kamper i eliteserien og scoring mot Malta, er noe av det som gjør de utenlandske klubbene nysgjerrige på Brann-spissen.

Everton viste konkret interesse i januar, men Helstad selv har et avslappet forhold til et eventuelt nytt utenlandsopphold.

– Jeg har ikke hørt noe konkret siden Everton. Det er langt fra uaktuelt å dra utenlands igjen, men trivselen i Brann er veldig stor for tiden. Å vinne noe med den klubben, hadde vært fryktelig gøy, sier Helstad, som spilte for Austria Wien i sitt hittil eneste utenlandsopphold.