Helstad på vei til utlandet?

Helstad på vei til utlandet?
Helstad på vei til utlandet?

Thorstein Helstads innsats på Brann og landslaget gjør at en rekke utenlandske klubber har begynt å røre på seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Celtic neste?

Flere europeiske klubber viser interesse for Brann-spiss Torstein Helstad. Skotske Celtic skal være en av klubbene som i kveld tar en nærmere titt på landslagsspissen på Ullevaal stadion.

Foto: Scanpix

– Det er noen som har forhørt seg om situasjonen, og flere har sett Brann og landslaget spille i vår. Prestasjonene hans gjør det naturlig at interessen har tatt seg opp, sier Stig Lillejord til BT.

En av klubbene som har sett Helstad flest ganger i vår er Celtic. Den skotske storklubben var på Ullevaal lørdag og så Malta – Norge. De er også til stede på landslagsarenaen onsdag kveld for å overvære Norge – Ungarn, selv om Helstad ikke spiller fra start.

– Celtic er interessant klubb, men vi har ikke hørt noe offisielt fra den kanten, sier Lillejord, som selv er til stede på kveldens EM-kvalifiseringskamp.

En god landskamp fra start mot Tyrkia i mars, fem scoringer på åtte kamper i eliteserien og scoring mot Malta, er noe av det som gjør de utenlandske klubbene nysgjerrige på Brann-spissen.

Everton viste konkret interesse i januar, men Helstad selv har et avslappet forhold til et eventuelt nytt utenlandsopphold.

– Jeg har ikke hørt noe konkret siden Everton. Det er langt fra uaktuelt å dra utenlands igjen, men trivselen i Brann er veldig stor for tiden. Å vinne noe med den klubben, hadde vært fryktelig gøy, sier Helstad, som spilte for Austria Wien i sitt hittil eneste utenlandsopphold.

Personvernpolicy