Filmen i mitt liv: Taxi Driver

Filmen i mitt liv: Taxi Driver
Filmen i mitt liv: Taxi Driver

Regissør Bård Breien velger seg en film som gjør deg til et dårligere menneske.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta:

Bård Breien er DVD-aktuell med filmen «Kunsten å tenke negativt» som handler om trafikkskadde Geirr (Frithjov Såheim) som er dypt negativ etter at han ble sittende i rullestol, og som blir tvunget inn i en positivitetsgruppe av kjæresten.

Besøk filmens hjemmesider her.

(Foto:chelmsford.gov.uk, brightlightsfilm.com)

1. Hvilken film vil du si har vært viktigst i livet ditt?

- Enkelt spørsmål, opplagt svar; «Taxi Driver» har fulgt meg gjennom hele oppveksten, som en trofast og sykelig venn.

Bård Breien velger seg Taxi Driver.Bård Breien velger seg Taxi Driver.

2. Hva er det med denne filmen som er så spesielt?

- Taxi Driver har rett og slett alt: Den har en god og kynisk tone som gjør den kjemisk fri for selvhøytidelighet, er evigvarende og morsom. En superkul visuell stil, som forener det beste fra USA og Europa. En psykologisk interessant hovedperson, som tar deg med på reisen mot noe mørkt og desperat, og ikke minst gjenkjennelig. Og ikke minst er filmen proppfull av elementer jeg som ung mann var interessert i; store håndvåpen, ensomhet, fet musikk, horer, selvforakt, Cybil Shepard, New York om natta og så videre. Lista er for lang for denne spalten.

3. Når så du denne filmen første gang?

- 1981, lørdag kveld og alene hjemme sammen med storebror min og en kompis; alt var duket for skikkelig voldsfilm, og vi fikk en eldre fyr til å leie den for oss. Men jeg hadde hatt mareritt om Andeby helgen i forveien og fikk derfor ikke lov til å se slutten; Et eventuelt mareritt kunne avsløre alt for foreldrene våre, mente bror min, så jeg måtte spille tv-spill i naborommet. Å kun høre lyden av oppgjøret på slutten var egentlig bare mer skremmende.

4. Hvor mange ganger har du sett denne filmen?

- 25 kanskje, fordelt på like mange år.

5. Hvorfor skal andre se denne filmen?

- Fordi den har mye sex og vold, fordi det ikke er noen solskinnshistore og fordi den forhåpentligvis gjør deg til et bittelittegrann dårligere menneske.

Hva er filmen i ditt liv? Svar på spørsmålene over og send inn sammen med et bilde av deg selv til elise@abcnyheter.no

Personvernpolicy