Ustoppelig nordmann

Ustoppelig nordmann
Ustoppelig nordmann

Sykkelkometen Edvald Boasson Hagen (20) herjer i Ringerike Grand Prix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinner hver gang

Edvald Boasson Hagen tok sin tredje strake seier under Ringerike Grand Prix i dag. Her fra en etappe tidligere i konkurransen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .

Fredag sikret Boasson Hagen sin tredje etappeseier på rad og det kunststykket har bare Thor Hushovd gjort før ham. I 2000 syklet Crédit Agricole-proffen det norske etapperittet på dispensasjon ettersom det franske laget var rangert for høyt, og da vant han tre på rad, men ikke sammenlagt.

Kun året før vant Hushovd rittet sammenlagt i en alder av 21 år. Boasson Hagen er ett år yngre og på god vei mot sin første Ringerike-triumf.

Og fra årsskiftet blir 20-åringen profesjonell i det tyske storlaget T-Mobile.

– Denne etappen kan vise seg å ha vært avgjørende. Jeg føler mye ble gjort nå, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Han slo svenske Viktor Renäng i bakkespurten, mens fjorårsvinner Gabriel Rasch sikret tredjeplassen. Sammenlagt leder Boasson Hagen med 12 sekunder på Renäng og 27 sekunder på Rasch.

Hentet inn

Et utbrudd som gikk etter 3 km, fikk over fire minutters luke til Boasson Hagen og co. i hovedfeltet. Da satte Team Maxbo Bianchi opp sine hjelperyttere Stian Sommerseth og Joachim Bøhler. Duoen hentet inn to og et halvt minutt så å si alene.

Lagkameratene Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug og Boasson Hagen benyttet anledningen og støtet seg opp til utbryterne. Og derfra stakk Boasson Hagen, Rasch og svenske Viktor Renäng videre i et eget brudd.

– En fantastisk jobb av Stian, Joachim og Lars Petter. De gjorde rittet for oss, konkluderte Gabriel Rasch etter løpet.

Sjakkmatt

Trioen kom alene inn i bakkeavslutningen på 4 km og satte blant andre tyskeren Bram Schmitz, proff i T-Mobile i fjor, sjakkmatt.

– Jeg støtet, og Edvald kontret, og da var Gabriel Rasch ferdig. Men jeg hadde ikke mer igjen. Edvald er i en klasse for seg og hadde full kontroll på meg. Han er råsterk, sa Renäng etter løpet.

Og riktig nok.

– Jeg gikk for det «safe» og satset på å ta ham på de siste meterne, sa Boasson Hagen, som nikket bekreftende på at han ikke var helt «i kjeller’n» på slutten.

Det gjenstår to etapper av Ringerike Grand Prix, som avsluttes i Hønefoss søndag.

Personvernpolicy