Netcom-gründer dømt til fengsel

Tidligere statssekretær og grunnlegger av NetCom, Trygve Tamburstuen, er i Borgarting lagmannsrett dømt til to års fengsel for grov økonomisk utroskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lagmannsretten reduserte den ubetingede delen av straffen fra tingretten med et halvt år. Halvparten av straffen på to år er gjort betinget. Dermed må Tamburstuen belage seg på å sone ett år i fengsel, melder E24.

Straffen for grov utroskap og mislighold av ligningsloven er i samsvar med Økokrims påstand i tingretten, skriver Økokrim i en pressemelding.

Tamburstuen har påstått at oppgjøret for salg av aksjer i et ghanesisk mobilselskap skulle gå til ham personlig, som takk for at han bygde opp selskapet WordCom i Ghana. I alt skal Tamburstuen ha tatt verdier for drøyt fem millioner kroner

Tamburstuen hevdet i retten at han skulle få deler av aksjeoppgjøret i form av et lån som senere skulle ettergis. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus