Likfunn kan oppklare 39 år gammelt mysterium

30. april i år ble et lik funnet i Kilevannet i Skien. Nå kan funnet oppklare et 39 år gammelt mysterium.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en turgåer som fant liket i Kilevannet og kontaktet politiet. Liket bar preg av å ha ligget i vannet over lang tid og sendte det til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon og identifisering. I dag skriver Telemarksavisa (TA.no) at det er liket av Harry Lundberg, som har vært savnet i 39 år, som er funnet.

Mysterium

Harry Lundberg ble meldt savnet av familien den 17. mai 1968. Ifølge TAs artikkel fra den gang, ble bilen hans funnet ulåst på parkeringsplassen ved Fiskeslepet i Skien, med nøkkelen fortsatt stående i.

Politiet vet ennå ikke hva som har tilstøtt 42-åringen og venter på den endelige obduksjonsrapporten. Det tok lang tid å obdusere liket, som trolig har ligget i vannet siden året han ble meldt savnet. Mye av informasjonen de brukte for å identifisere mannen ble hentet fra statsarkivet på Kongsberg, ettersom saken er så gammel.

Ønsker tips

Leder for etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, Svein Nøklegård, sier at det ikke er mistanke om noe kriminelt, men håper at omtalen av saken vil gi tips fra publikum som kan gi familien svar på hva som skjedde med mannen.

Mannens enke og barn lever fortsatt.

Personvernpolicy