Sjekk hvem som eier bilen

Nysgjerrig på hvem som kjører foran? Send en sms.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå kan du gjennom SMS finne ut hvem som er foran deg i køen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXNå kan du gjennom SMS finne ut hvem som er foran deg i køen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

Statens vegvesen gjør det nå lettere å finne eieren til en bil. En egen SMS-tjeneste tilbyr hvem som helst å få informasjon om et ønsket kjøretøy.

Ved å sende REGNR (registreringnummer) til 2282 vil du etter kort tid kunne ta imot opplysninger for det aktuelle kjøretøyet, skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider. Prisen for tjenesten er tre kroner per melding.

Tidligere har det vært nødvendig å ringe Statens vegvesen for å få informasjon fra registeret over bileiere. Med den nye tjenesten ønsker Statens vegvesen å gjøre det enklere å få tak i denne type informasjon.

Den nye tjenesten tilbyr oppslag på alle typer registrerte kjøretøy.

I praksis vil det si at om du ønsker å vite hvem som har tatt parkeringsplassen din, så kan du via en enkel SMS få informasjon om kjennemerke, bilmerke, navn på eier og bostedskommune for eier, når kjøretøyet sist ble godkjent - og frist for neste gang det skal inn til periodisk kjøretøyskontroll, eventuell skyldig årsavgift og omregistreringsavgift.

Opplysninger om pant og heftelser må fortsatt hentes ut separat fra Brønnøysundregisteret.

Personvernpolicy