Bombe i Norges tropp

Bombe i Norges tropp
Bombe i Norges tropp

Odd-spiller Espen Ruud var bomben da Åge Hareide presenterte sine utvalgte til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Ungarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulig debutant

Odds Espen Ruud ble i dag tatt ut i troppen som skal møte Malta og Ungarn på Ullevaal i juni. Det var for mange et overraskende uttak.

Foto: Tor Richardsen, Scanpix

Oslo (NTB): Daniel Braaten og Jan Gunnar Solli er også tilbake i troppen, og Vålerenga-stopper Kjetil Wæhler får enda en sjanse til å ta seg helt fra uttak til samling uten å melde forfall.

Ikke minst er også Ole Gunnar Solskjær med igjen etter å ha mistet marskampene med skade. Hareide kaller dessuten inn Fredrik Strømstad, selv om det er usikkert om han blir klar i tide.

Ute av troppen er blant andre Rambekk, Frode Johnsen og Thomas Myhre, som ikke har spilt kamp siden tabbekvelden i Frankfurt for nesten to måneder siden.

Eneste virkelige overraskelse var uttaket av Espen Ruud. Den mulige debutanten slår seg inn i troppen som en offensiv backtype. Hareide gjorde det imidlertid klart at Jarl André Storbæk i utgangspunktet er førstevalg.

– Espen er en spennende spiller med gode offensive kvaliteter, men normalt sett kommer vi nok til å fortsette med Jarl André. Han gjorde seg ikke bort i mars, og det er greit å ha en intakt firer, sa landslagssjefen.

Han ville ikke si hvem han velger i mål av Håkon Opdal og Rune Jarstein.

– Det er jevnt, men vi kommer iallfall til å bestemme oss tidlig slik at den som skal stå får tid til å bygge seg opp, sa han.

Hareide har tidligere sagt at Norge må vinne begge Ullevaal-kampene i juni for å holde liv i EM-sjansen. Nå legger han vekk resultatmålet.

– Vi må ikke tenke resultat, men prestasjon. Vi trenger å prestere på Ullevaal, og vi kan ikke fortsette å gjøre store personlige feil. Det var en veldig ubehagelig opplevelse sist, men nå skal vi stramme inn og drille laget fram mot kampen mot Malta. Vi fokuserer på oss selv, så får vi telle poeng i november, sa han.

Her er troppen til kampene mot Malta og Ungarn:

Keepere: Håkon Opdal (Brann), Rune Almenning Jarstein (Odd Grenland).

Forsvar: Erik Hagen (Zenit St. Petersburg), Brede P. Hangeland (FC København), Frode Kippe (Lillestrøm), Bjørn Helge Riise (Lillestrøm), John Arne Riise (Live