Er dette fred?

Er dette fred?
Er dette fred?

Sent mandag erklærte partene i Libanon fred. Bare timer senere skjøt de på hverandre igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomber i Beirut
En libanesisk politmann sikrer området etter at en bombe gikk av vest i Beirut mandag kveld, bare timer etter at en fredsavtale ble inngått. Minst syv mennesker ble skadet i bombeangrepet. Foto: Reuters/Jamal Saidi.

Tripoli (NTB-AFP-Reuters): Libanesiske styrker fortsetter skytingen mot islamistiske militssoldater, som har forskanset seg i en palestinsk flyktningleir nord for Tripoli.
Skytingen ble gjenopptatt ved daggry tirsdag. Helsearbeidere inne i flyktningleiren ber om at kampene stoppes, fordi det ligger døde og sårede i gatene.

Anonyme regjeringskilder meldte mandag kveld at det var satt fram tilbud om våpenhvile, men meldingen ble aldri bekreftet.

Minst 20 islamister, 32 soldater og 27 sivile er drept i to dager med blodige kamper mellom regjeringshæren og den islamistiske militsen Fatah al-Islam.

Fanget i kryssild

Militsen har forskanset seg i den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared nord for havnebyen Tripoli. De 40.000 flyktningene i leiren føler seg fanget i kryssild mellom islamistene og regjeringshæren, som har skutt med stridsvogner og artilleri mot leiren.

Palestinske ledere i Libanon har tilbudt å hjelpe til med å knekke militsen, men kritiserer samtidig regjeringens bombardement av leiren.

Bombe i Beirut

Mandag kveld ble minst ti personer såret da en bombe eksploderte på en parkeringsplass i Libanons hovedstad Beirut. Eksplosjonen skjedde i det overveiende sunnimuslimske forretningsstrøket Verdun.
Kvelden før ble en kvinne drept da en bombe eksploderte ved et kjøpesenter i en kristen bydel av Beirut.

Frykter opptrapping

- Det er fare for opptrapping og spredning, sa nordmannen Geir O. Pedersen, spesialutsending til Libanon for FNs generalsekretær, til NTB mandag.
Pedersen tror Fatah al-Islam har til hensikt å ramme den libanesiske staten. Han betegnet situasjonen som meget spent og utelukker ikke at libanesiske regjeringsstyrker legger til side gamle avtaler og går inn i Nahr al-Bared-leiren for å stanse militsens aktivitet, i full forståelse med palestinske myndigheter og samtlige palestinske organisasjoner i Libanon. (©NTB)

Personvernpolicy