Er dette fred?

Er dette fred?
Er dette fred?

Sent mandag erklærte partene i Libanon fred. Bare timer senere skjøt de på hverandre igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomber i Beirut
En libanesisk politmann sikrer området etter at en bombe gikk av vest i Beirut mandag kveld, bare timer etter at en fredsavtale ble inngått. Minst syv mennesker ble skadet i bombeangrepet. Foto: Reuters/Jamal Saidi.

Tripoli (NTB-AFP-Reuters): Libanesiske styrker fortsetter skytingen mot islamistiske militssoldater, som har forskanset seg i en palestinsk flyktningleir nord for Tripoli.
Skytingen ble gjenopptatt ved daggry tirsdag. Helsearbeidere inne i flyktningleiren ber om at kampene stoppes, fordi det ligger døde og sårede i gatene.

Anonyme regjeringskilder meldte mandag kveld at det var satt fram tilbud om våpenhvile, men meldingen ble aldri bekreftet.

Minst 20 islamister, 32 soldater og 27 sivile er drept i to dager med blodige kamper mellom regjeringshæren og den islamistiske militsen Fatah al-Islam.

Fanget i kryssild

Militsen har forskanset seg i den palestinske flyktningleiren Nahr al-Bared nord for havnebyen Tripoli. De 40.000 flyktningene i leiren føler seg fanget i kryssild mellom islamistene og regjeringshæren, som har skutt med stridsvogner og artilleri mot leiren.

Palestinske ledere i Libanon har tilbudt å hjelpe til med å knekke militsen, men kritiserer samtidig regjeringens bombardement av leiren.

Bombe i Beirut

Mandag kveld ble minst ti personer såret da en bombe eksploderte på en parkeringsplass i Libanons hovedstad Beirut. Eksplosjonen skjedde i det overveiende sunnimuslimske forretningsstrøket Verdun.
Kvelden før ble en kvinne drept da en bombe eksploderte ved et kjøpesenter i en kristen bydel av Beirut.

Frykter opptrapping

- Det er fare for opptrapping og spredning, sa nordmannen Geir O. Pedersen, spesialutsending til Libanon for FNs generalsekretær, til NTB mandag.
Pedersen tror Fatah al-Islam har til hensikt å ramme den libanesiske staten. Han betegnet situasjonen som meget spent og utelukker ikke at libanesiske regjeringsstyrker legger til side gamle avtaler og går inn i Nahr al-Bared-leiren for å stanse militsens aktivitet, i full forståelse med palestinske myndigheter og samtlige palestinske organisasjoner i Libanon. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus