Meny

Ja, vi elsker is og pølser, som vi toger frem

Ja, vi elsker is og pølser, som vi toger frem

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en hektisk uke i riksmediedammen, hovedsaklig fordi det var 17. mai på torsdag, og i en sådan stund er det viktig at mediene tar ansvar og hjelper folk med å finne ut av hva slags vær d

Illustrasjonsfoto:
Scanpix


Her er noen av ukens nyhetssaker:

Mandag: Spekulasjonene om hva slags vær det blir på 17. mai er i full gang. VG kan for eksempel melde at det slett ikke er sikkert hva slags vær det blir, men at det kan bli både vått og kaldt, og kanskje litt sol og varmt, avhengig av hvor i landet man oppholder seg.

Tirsdag: VG kan melde at det ikke blir elefanter i 17. mai-toget i Ålesund . Derimot blir det sol , ifølge Fævennen. Men Fævennen gjelder bare for Sørlandet. Likevel, kanskje blir det sol andre steder også, melder tv2.no. Det blir i hvert fall ikke regn, før kanskje om kvelden, med mindre man oppholder seg i Midt-Norge, hvor det antakelig kommer til å være ganske grått og vått, om morgenen, mens det vil bli opphold utover kvelden (og antakelig ganske mørkt om natten).

Onsdag: Nasjonen får motetips til nasjonaldagen. VG kan melde at redaktøren i et moteblad fraråder sexy klær på 17. mai. «Når man møter besteforeldrene, skal man være tekkelig,» forklarer moteredaktør Vanessa Rudjord til VG Nett. Det er uklart om det er noen kleskodeks for de som ikke møter besteforeldrene sine, enten fordi besteforeldrene er døde, eller fordi de bor i en annen del av verden.

Andre gullkorn som formidles er at bunad fortsatt er «in» på 17. mai og at menn bør ha mørk dress. Fantastisk stayerevne på bunaden og den mørke dressen, der altså, etter alle disse årene. Hvem hadde vel trodd?

For de mindre motebevisste er for øvrig alt greit så lenge det er litt mer elegant enn dongeri. Dermed skulle det være fritt frem også for andre klassikere, slik som korpsuniform, russedress og ikke minst grilldress. Men for Guds skyld: IKKE dongeri, der altså.

Torsdag: Hipp hipp hurraaah for 17. mai. Det blir tidlig klart at svært mange har fått med seg moterådene fra VG dagen i forveien. Nasjonen blir blant annet rørt til tårer av at kronprinsparet har tatt på seg nasjonaldrakter som de har fått i gave. Også mange andre har bunad, og minst like mange har dress og usexy kjole på seg.

Av andre store øyeblikk kan nevnes at barn går i tog over hele landet. Det blir spist is. Det blir spist pølser. Det blir hoppeløpt i sekk. Det blir sunget nasjonalsang. Det blir spilt i korps. Det blir holdt tale om grunnloven og Wergeland og selvstendigheten i 1905 og selvstendigheten igjen i 1945 og kanskje den endelige seier over verden i Grand Prix i 1985.

VG får for øvrig også rett i at det blir vær på 17. mai. Faktisk gjør de fleste værtyper seg gjeldende, deriblant sol, regn og lettere overskyet.

Fredag: Nettavisen kan melde at svenske aviser er slemme fordi de mobber nordmenns matvaner, og det på selveste på 17. mai.

Tsk tsk tsk. Sånt er så tyyypisk Sverige. Janteloven lever'ass. De er bare så jævlig misunnelige. Det er liksom ikke lov å være vellykka heller nå. Skal vi liksom late som at vi ikke er verdens beste land å bo i, bare for at andre ikke skal føle seg kjipe og nedtrykte, liksom?

I helgen og neste uke: Se opp for svensker med sterke mindreverdighetskomplekser, der altså.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus