Nye bunader til familien på Skaugum

For første gang i historien sto en bunadskledd kronprins og tok imot Askers skolebarn på Skaugum 17. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og kronprinsessens sønn Marius Borg Høiby hilste barnetoget på Skaugum 17. mai. Foto: Erlend Aas / SCANPIXKronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus og kronprinsessens sønn Marius Borg Høiby hilste barnetoget på Skaugum 17. mai. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

(NTB-Wibecke Lie): Også resten av familien på fem var iført bunader. Kronprinsparet har begge fått Askers festbunader i gave av Husfliden og Asker kommune, det samme har yngstemann, prins Sverre Magnus. Prinsesse Ingrid Alexandra og storebror Marius var begge i «gamle» bunader, henholdsvis fra Hardanger og Vest-Agder.

Prinsessen fikk sin hardangerbunad i dåpsgave for tre år siden og Marius fikk Vest-Agder-bunad i 2005.

Kjølig

Det var kjølig på Skaugum torsdag morgen, og barna gikk litt ut og inn i løpet av den tiden det tok barnetoget å passere. Marius sto sammen med resten av familien det første kvarteret, deretter ble han kjørt ned til Jansløkka skole der han er elev, for å delta i barnetoget sammen med kameratene.

Ingrid Alexandra og lillebror sjarmerte publikum mens de vinket og klappet for alle barna.

Prins Sverre Magnus var tydelig fascinert av både musikken, flaggene og alle barna som kom forbi, og fulgte arrangementet med store øyne fra sin plass på trappen.

Innimellom tok han en rusletur rundt pappas bein. Storesøster var litt mer urolig, og vandret litt fram og tilbake mellom foreldrene før hun ble tatt inn i varmen av barnepiken.

Men vinke kan den lille jenta, og det gjorde hun til gagns mens hun satt på mammas arm.

Ikke russetog
På grunn av sikkerheten får ikke lenger russen gå i barnetoget forbi Skaugum. Men barneskoler og ungdomsskoler følger den gamle tradisjonen og stiller mannssterkt opp for å hilse bygdas mest prominente innbyggere 17. mai.

Etter barnetoget forbi Skaugum hadde kronprinsfamilien bare tiden og veien til de skulle hilse Oslos barnetog. Men der er det bare kongepar, kronprinspar og den lille tronarvingen som får hilse barnetoget fra Slottsbalkongen.

Personvernpolicy