Meny

Ti halliksiktede varetektsfengslet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle de elleve som er siktet etter den store hallikaksjonen i Oslo tirsdag, ble varetektsfengslet i fire uker onsdag.

(Steinar Schjetne, NTB):


Oslo tingrett mener det er skjellig grunn til å mistenke samtlige av de siktede i saken for å ha vært deler av et organisert nettverk som har drevet og tilrettelagt for storstilt prostitusjon i Oslo.

Rett før klokka 21 onsdag kveld ble det siste fengslingsmøtet avsluttet. Kort tid etter ble også denne mannen ilagt fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud.
Han skal sitte i fullstendig isolasjon de første to ukene, fastslår Oslo tingrett i sin kjennelse.

Leide ut leilighet
Den 39 år gamle nordmannen har eierforbindelser til minst en av leilighetene det skal ha blitt drevet prostitusjon i, men hevder etter det NTB erfarer at han ikke var klar over at det ble solgt seksuelle tjenester i den.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld, sier 39-åringens forsvarer, advokat Fridtjof Feydt, til NTB.

Også en annen nordmann (57) knyttes til leiligheter der det ble solgt seksuelle tjenester. Også han ble varetektsfengslet onsdag.

Aktor fornøyd

I tillegg til de to nordmennene er tre bulgarske kvinner på 34, 33 og 22 år, to bulgarske menn på 23 og 25 år, tre norsk-tyrkiske menn på 29, 32 og 43 år og en 23-åring varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Alle 11 må dessuten sitte i fullstendig isolasjon de første to ukene, slår Oslo tingrett fast i kjennelsene onsdag ettermiddag.

- Det gikk slik vi hadde håpet, sier politiadvokat Line Steen Presthus i Oslo politidistrikt til NTB.

Ytterligere en mann er pågrepet og siktet i Stavanger, men politiet behandler foreløpig de to sakene separat, men undersøker om det er en forbindelse mellom dem.

Den siktede i Stavanger ble løslatt onsdag.

Forklarer seg
Flere av kvinnene som blir tatt hånd om av politiet etter den store hallikaksjonen tirsdag, har forklart seg for politiet. Etterforskerne og juristene håper å kunne bygge en solid tiltale mot de siktede, delvis basert på forklaringene de prostituerte selv gir.

Presthus understreker at politiet også sitter med andre bevis i saken og at det fortsatt pågår etterforskning.

- Misbrukte sårbarhet

En av de bulgarske prostituerte har anmeldt mannen som antas å være en sentral skikkelse i prostitusjonsnettverket, for å ha misbrukt hennes sårbare og vanskelig situasjon i hjemlandet. Den norsk-tyrkiske mannen på 29 år er derfor også siktet for menneskehandel.

- Han tar siktelsen tungt og erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Harald Stabell, til NRK. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus