Meny

- Ikkje nok bevis til å arrestere hovudmistenkt

- Ikkje nok bevis til å arrestere hovudmistenkt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det finst ikkje nok bevis til å arrestere den hovudmistenkte i Madeleien McCann-saka, seier portugisisk politi.
Foto:

Ein politimann held vakt utanfor ein villa på Algarve-kysten sør i Portugal, medan etterforskarar sjekkar om det finst spor etter den bortførte britiske fireåringen Madeleine McCann på eigedommen. Ein brite som var tatt inn til avhøyr i saka, er lauslatt, og det er ikkje blitt gjort nokre arrestasjonar, sa talsmann for portugisisk politi tirsdag. (Foto: Hugo Correia, SCANPIX/REUTERS)

Gerry og Kate McCann på veg ut av strandkomplekset i Portugal der dei bur medan dei ventar på nytt om dottera Madeleine (4). (Foto: REUTERS/Hugo Correia (PORTUGAL) / SCANPIX)Gerry og Kate McCann på veg ut av strandkomplekset i Portugal der dei bur medan dei ventar på nytt om dottera Madeleine (4). (Foto: REUTERS/Hugo Correia (PORTUGAL) / SCANPIX)

Portugisisk politi heldt pressekonferanse klokka 19.00 norsk tid i dag, melder Sky News.

- Det er ikkje nok bevis til å arrestere den hovudmistenkte, seier sjefsinspektør Olegario Sousa i det portugisiske politiet.

Den mistenkte briten skal ha vore involvert i saka heilt sidan Madeleien forsvann. Han blei saman med to andre, ei tysk kvinne og ein portugisisk mann, tatt inn til avhøyr av politiet i går, men alle blei lauslatt i kveld.

Sjølv nektar mannen for at han har noko å gjere med forsvinninga. Han har skildra seg sjølv som halvt-portugisisk, og sa at han hjalp McCann-familien med språket. 32-åringen har også fungert som tolk for politiet og pressa i samband med saka.

Mannen bur i ein villa saman med mor si og ein tre år gamle son berre 100 meter frå feriekomplekset der Madeleine forsvann. Bustaden blei gjennomsøkt av politiet om morgonen i går. Dei skal blant anna ha tømt symjebassenget på eigedommen.

32-åringen er fråskilt og arbeider for ein lokal eigedomsmeklar.

– Han verka litt for ivrig etter å blande seg inn i politietterforskinga. Han påstod at han hadde ei dotter som var svært lik Madeleine, og at han kjende seg nøydd til å gjere alt han kunne, men på meg verkar han som ein typisk drømmar, skriv Sun-journalisten Julie Moult.

Foreldra til Madeleine har ikkje gitt opp håpet om å finne dottera i live.

Madeleine forsvann frå eit hus nær badebyen Praia da Luz 3. mai.

Les meir:

Politiet har en mistenkt i Madeleine-saken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus