Meny

-Én milliard vil bli fordrevet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst én milliard mennesker risikerer å måtte flykte fra sine hjem i løpet av de neste fire tiårene, blant annet som følge av konflikter og naturkatastrofer, advarer hjelpeorganisasjon.

En milliard mennesker vil bli fordrevet innen 2050, tror hjelpeorganisasjon. Her et flktningetelt i Diyala-provinsen i Irak. Ill.foto: Scanpix/ REUTERS/ Mahmoud Raouf MahmoudEn milliard mennesker vil bli fordrevet innen 2050, tror hjelpeorganisasjon. Her et flktningetelt i Diyala-provinsen i Irak. Ill.foto: Scanpix/ REUTERS/ Mahmoud Raouf Mahmoud

I en ny rapport konkluderer den britiske organisasjonen Christian Aid med at verden står foran en den største ufrivillige folkevandringen noensinne. Særlig fattige land kommer til å bli rammet.

- Vi anslår at i årene fram til 2050 vil totalt en milliard mennesker ha blitt fordrevet fra sine hjem, heter det i rapporten.

Rundt en firedel av menneskene vil måtte flykte som følge av naturkatastrofer forårsaket av klimaforandringer. Over halvparten vil bli fordrevet som følge av utbygging og utviklingsprosjekter, og flere hundre millioner vil bli fordrevet av konflikter, ifølge organisasjonen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus