Åpen for alle - alltid

Ny norsk VM-runde i rally styrket

Ny norsk VM-runde i rally styrket
Ny norsk VM-runde i rally styrket
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rally Norway jubler over den offisielle FIA-evalueringen av den norske VM-suksessen i februar. Det kan bety nye VM-runder for brødrene Solberg i norske skoger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Morten Holm / SCANPIX
FIA roser den norske VM-runden i rally. Det kan bety at Henning Solberg igjen blir å se i norske skoger når rallysirkuset kommer til Norden. Svenskene har allerede en godt etablert VM-runde. Her er Henning Solberg i aksjon under runden som ble arrangert i Norge i februar.

Selv som førstegangs VM-arrangør var Rally Norway langt bedre enn det sagnomsuste Rally Monte Carlo, og bør ha gode sjanser til å få arrangere nye VM-runder i rally.

– Sverige får skryt for ha gjennomført tidenes beste VM-runde på hjemmebane. Da er det selvfølgelig svært gledelig at Norges rapport er like bra, enda det er første gangen for oss. Det internasjonal bilsportforbundet (FIA), som avgjør hvem som får arrangere rally-VM, gir oss svært god karakter som førstegangsarrangør, og det fremheves blant annet at Rally Norway lærer fort og er rask til korrigere og rydde opp i situasjoner som oppstår, sier løpsleder Stig Rune Kjernsli.

Økonomisk smart

Han påpeker at FIA har lagt stor vekt på at Rally Norway ble et meget bra løp rent sikkerhetsmessig for deltakere, funksjonærer og publikum.

Når det gjelder FIA-rapportens betydning for Norges framtidige muligheter som VM-arrangør, mener Kjernsli at evalueringen styrker Norges forhåpninger om komme med i VM-sirkuset fra 2009.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det eneste området vi observerte problemer, var med enkelte uerfarne sikkerhetsvakter som generelt trenger lang og grundig trening. Sportsinteressen har vært stor takket være god variasjon i etappene og generelt et godt gjennomført arrangement. Interessen og støtten fra så vel myndigheter som norsk TV og tilskuere har vært massiv og med stor entusiasme som ga deltakerne en følelse av være velkommen. Samarbeidet og «tvillingopplegget» med Sverige har gjort arrangementet økonomisk interessant, selv om alle klaget over høye hotellpriser, heter det blant annet i FIA-rapporten.