Svenske fryktes omkommet i flystyrten

Et kenyansk passasjerfly med 115 personer om bord styrtet etter at det tok av fra Douala i Kamerun lørdag. En svenske fryktes omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pårørende trøster hverandre på flyplassen i Nairobi etter at det ble kjent at en Kenya Airways fly med 114 passasjerer styrtet sør i Kamerun. Foto: Antony Njuguna/Reuters.Pårørende trøster hverandre på flyplassen i Nairobi etter at det ble kjent at en Kenya Airways fly med 114 passasjerer styrtet sør i Kamerun. Foto: Antony Njuguna/Reuters.

Statlig kamerunsk radio bekrefter at passasjerflyet, av typen Boeing 737-800 er funnet styrtet sør i Kamerun.

Flyet fra Kenya Airways ble lørdag morgen meldt savnet mens det var underveis mot Nairobi i Kenya fra Abidjan på Elfenbenskysten via havnebyen Doula i Kamerun.

Den siste beskjeden fra 737-flyet ble mottatt av kontrolltårnet i Douala like etter take-off ved midnatt, lokal tid. Ifølge kilder nyhetsbyrået AFP har snakket med, tok passasjerflyet av i svært dårlig vær.

Kamerunsk radio melder at flyet styrtet ved byen Niete, nord for grensen til Ekvatorial-Guinea. Det skal ha vært 106 passasjerer og et mannskap på ni om bord.

Ifølge NTB skal det ha vært personer fra 23 land om bord i flyet. En svenske er blant dem som fryktes omkommet i styrten. Britiske medier melder også at en journalist fra Storbritannia var om bord i flyet da ulykken skjedde.

På den internasjonale flyplassen i Kenya samlet pårørende seg lørdag for å få nyheter om hva som er skjedd med flyet.

– Vi har fått beskjed om å sitte her og vente. Mange gråter og prøver å få tak i informasjon, sier en av dem som ventet på nyheter.

I januar 2000 styrtet et fly fra Kenya Airways i havet etter å ha tatt av fra Abidjan på Elfenbenskysten. Den gang omkom 169 passasjerer og mannskapet på 10.

Personvernpolicy