Valla-granskerne samles på nytt

Valla-granskerne samles på nytt
Valla-granskerne samles på nytt

Etter anmodning fra LO-ledelsen skal Fougner-utvalget samles for å vurdere om advokat Harald Stabell skal få innsyn i underlagsmaterialet i Valla-granskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix
Gerd-Liv Valla trakk seg som LO-leder da Fougner-utvalget la frem sin rapport om Yssen-saken 9. mars. Valla skal fortsette å jobbe i LO.

Stabell, som er Gerd-Liv Vallas advokat, har bedt om innsyn i det samlede underlagsmaterialet for Fougner-utvalgets arbeid. Til sammen har utvalget produsert rundt 1.000 sider med dokumentasjon. Sluttrapporten fra utvalget var på knappe 200 sider.

Advokat Stabell rettet innsynsbegjæringen til LO-ledelsen, men i det foreløpige svaret fra LO går det fram at LO-vil legge spørsmålet fram for Fougner-utvalget, skriver Dagens Næringsliv.

Vallas advokat reagerer på at LO selv ikke kan ta denne beslutningen.

- Det er LO som er «eier» av utvalgets arbeid, og jeg finner det merkelig at et utvalg som nå er nedlagt, må vurdere denne saken, sier Stabell.

Han understreker at det er Vallas soleklare rett å få innsyn i det arbeidet utvalget gjennomførte og som resulterte i at Valla gikk av som LO-leder.

LOs informasjonssjef, Jenny Hammerø, sier i en kommentar at det er naturlig at HK-klubben får uttale seg om spørsmålet.

De sentralt ansatte i LO er organisert i Handel og Kontor og den lokale klubben fikk ifølge Dagens Næringsliv forsikringer både fra daværende nestleder Roar Flåthen og fra Fougner-utvalgets medlemmer om at deres medlemmers identitet verken skulle bli kjent i sluttrapporten eller for daværende LO-leder Gerd-Liv Valla. (©NTB)

Personvernpolicy