– Opsahl en dønn ærlig artist

– Det er trist at denne epoken er over. Vi vil savne ham – han var dønn ærlig på godt og vondt. Mest godt!, sier skuespiller en jr. om sin gode venn Arve Opsahl.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: ScanpixFoto: Scanpix

Heide-Steen og Opsahl var kompiser og kolleger fra slutten av 1970-årene da Toralv Maurstad samlet en rekke skuespillere fra lystspillkategorien rundt seg på Oslo Nye Teater. Og det var her Opsahl gjennomførte – etter Heide-Steens mening – en av sine største prestasjoner da han spilte i «Kollisjonen» av Sverre Udnæs.

– Alle kjenner ham fra scene, fra film og fra fjernsyn – alle vet at han var en morsom mann med utrolig god timing overfor sitt publikum. Men det er dessverre for få som har fått oppleve Arve som den klassisk, seriøse skuespiller.

Det var likevel aldri snakk om at han gjerne ville hatt en annen skuespillerkarriere enn den han hadde.

- Han likte komedie best, men jeg tror at han fikk en slags aha-opplevelse av sin rolletolkning i «Kollisjonen», sier Heide-Steen.

Arve Opsahls bortgang kom ikke uventet på Heide-Steen. Mange visste at Opsahl hadde det vondt. Selv fikk ikke Heide-Steen besøkt sin gode venn på det siste.

– Men vi vil alle savne ham. Han sa alltid hva han mente – rett fra hjertet – og gikk ikke unna for å uttrykke hva han mente om revyartistenes plass i kulturlivet, sier Harald Heide-Steen jr. til NTB.

Personvernpolicy