- Latterlig rakett-kritikk

- Latterlig rakett-kritikk
- Latterlig rakett-kritikk

USAs utenriksminister Condoleezza Rice mener det er latterlig å hevde at USAs planlagte rakettforsvar i Europa vil utgjøre noen trussel mot Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

foto: Scanpix

- La oss være realistiske. Tanken om at ti avskjæringsraketter og noen få radarer i det østlige Europa på noen måte skal true den strategiske balansen, er fullstendig latterlig, sa Rice på en pressekonferanse sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Oslo torsdag.

USA ønsker å utplassere et radarsystem i Tsjekkia og ti avskjæringsraketter i Polen for å stanse angrep fra land som Iran og Nord-Korea. Russland er svært skeptisk til planene. Flere NATO-land er også kritiske

Rice er i Oslo i forbindelse med NATOs utenriksministermøte torsdag og fredag.

Hun og Gahr Støre snakket først og fremst om nordområdene og Midtøsten før NATO-møtet torsdag morgen.


Etter praten fortalte de to utenriksministerne frammøtte journalister om hva samtalen hadde dreid seg om.

- Vi snakket om nordområdene i et nytt perspektiv. Vi etablerer et nytt, transatlantisk bånd om noen måneder, når den første gasstankeren går fra Hammerfest til USA, fortalte Støre.

Condoleezza Rice supplerte Støre blant annet ved å fortelle at de to hadde diskutert situasjonen i Midtøsten.

- Vi deler alle ønsket om å se en rask utvikling mot en tostatsløsning. Palestinerne har ventet lenge på en stat, og israelerne har ventet lenge på den sikkerheten det innebærer å ha en demokratisk og fredelig nabo, sa Rice.

Spørsmålene rundt den norske støtten til den palestinske samlingsregjeringen ble stilt under fire øyne i regjeringens representasjonsbolig i Parkveien 45. (©NTB)

Oppdatert med rakett-utspillet klokken 12.05.

Personvernpolicy