Meny

Gir britiske soldater munnkurven tilbake

Gir britiske soldater munnkurven tilbake

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marinegasten Faye Turney innkasserte et stort beløp da hun fortalte en dramatisk historie om sitt fangenskap i Iran til britiske medier. Nå gjør regjeringen helomvending og nekter flere soldater å gjø
Bildetekst
De 15 britiske soldatene som ble tatt til fange av Iran har fått lov av forsvarsdepartementet å selge historiene sine til pressen. 6. april fortalte seks av dem om sine opplevelser på en pressekonferanse fredag 6. april, dagen etter at de ble løslatt. F.v.: Joe Tindell, Arthur Batchelor, Christopher Air, Felix Carman, Adam Sperry og Simon Massey. Foto: REUTERS/Luke MacGregor/ SCANPIX

London (NTB-AFP): - Ingen flere soldater vil få tillatelse til å snakke med medier om sine erfaringer mot betaling, sier den britiske forsvarsministeren Des Browne.

- Alle vi som har vært involvert (i saken) de siste dagene erkjenner at vi ikke fikk et tilfredsstillende resultat. Vi må lære av dette, sier Browne videre.

Det har vært kraftige reaksjoner etter at forsvarsdepartementet ga klarsignal til at de 15 soldatene som forrige uke ble satt fri etter to uker i iransk fangenskap, kunne få fortelle sine historier til mediene, og attpåtil tjene penger på det.

Faye Turney, den eneste kvinnen blant soldatene, slo til på et tilbud fra landets største tabloidavis The Sun, samt TV-kanalen ITV 1.

Både veteraner og slektninger av døde soldater gir uttrykk for vemmelse og sjokk i e-poster som er sendt til BBCs nettside. Andre mener pengene vil være en velfortjent bonus etter belastningen soldatene har måttet gjennomgå. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus