Hæren reddet regjeringen fra heisen

Hæren reddet regjeringen fra heisen
Hæren reddet regjeringen fra heisen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks irske ministere måtte utkalle hæren etter å ha tilbrakt en svett halvtime sammen i en trang heis i regjeringsbygningen i Dublin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto: Scanpix
Britenes statsminister var ikke med da utenriksminister Dermot Ahern og fem andre irske ministere ble stående fast i heisen.

Utenriksminister Dermot Ahern fortalte at de seks i begynnelsen hadde fått tiden til å gå ved å fortelle vitser, men at atmosfæren etter hvert ble dårligere.

- Det var bokstavelig talt bare ståplasser. Vi kunne faktisk ikke bevege oss, sa Ahern på radio etter at saken var blitt dagens toppsak i skadefro irske medier.

- Etter en halv time var det ikke særlig greit, det begynte å bli ganske varmt, sa Ahern om det trange, tvungne samværet med finansminister Brian Cowen og sjefene for helse-, utdannings-, landbruks- og samferdselsdepartementene.

Etter forgjeves å ha trykket på alarmknappen og ringt etter hjelp med mobiltelefoner, ringte ministerne til slutt til en kollega som ikke hadde greid å trenge seg inn i den fulle heisen, nemlig forsvarsministeren.

- Vi tenkte vi like gjerne kunne utkalle hæren, sa Ahern, og dermed var ikke hjelpen sen med å komme dem til unnsetning. (©NTB)