Meny

Hæren reddet regjeringen fra heisen

Hæren reddet regjeringen fra heisen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks irske ministere måtte utkalle hæren etter å ha tilbrakt en svett halvtime sammen i en trang heis i regjeringsbygningen i Dublin.
Foto: Scanpix
Britenes statsminister var ikke med da utenriksminister Dermot Ahern og fem andre irske ministere ble stående fast i heisen.
Utenriksminister Dermot Ahern fortalte at de seks i begynnelsen hadde fått tiden til å gå ved å fortelle vitser, men at atmosfæren etter hvert ble dårligere.

- Det var bokstavelig talt bare ståplasser. Vi kunne faktisk ikke bevege oss, sa Ahern på radio etter at saken var blitt dagens toppsak i skadefro irske medier.

- Etter en halv time var det ikke særlig greit, det begynte å bli ganske varmt, sa Ahern om det trange, tvungne samværet med finansminister Brian Cowen og sjefene for helse-, utdannings-, landbruks- og samferdselsdepartementene.

Etter forgjeves å ha trykket på alarmknappen og ringt etter hjelp med mobiltelefoner, ringte ministerne til slutt til en kollega som ikke hadde greid å trenge seg inn i den fulle heisen, nemlig forsvarsministeren.

- Vi tenkte vi like gjerne kunne utkalle hæren, sa Ahern, og dermed var ikke hjelpen sen med å komme dem til unnsetning. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus