Meny

Politiet skal endevende alt som krysser grensen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet varsler storaksjon på grenseovergangene mellom Nord-Trøndelag og Sverige skjærtorsdag. Alle vil bli stoppet.

Trondheim (NTB): På E14 mellom Stjørdal og Storlien og riksvei 72 mellom Verdal og Sandvika vil alle biler bli stoppet.

- Vi skal stoppe rubbel og bit, sier politioverbetjent og trafikkansvarlig Rolf Rones i Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Aksjonen er et samarbeid mellom UP, lensmannen i Stjørdal og Verdal, samt Statens vegvesen, Trygg Trafikk og Tollvesenet.

- Vi vil kontrollere alle i et spesielt tidsrom i tillegg til at vi vil drive med forebyggende arbeid. Derfor har vi også med oss Trygg Trafikk, sier Rones.

En del av målet er å avverge at det blir for mye fyll og bråk.Trønderpolitiet vil i tillegg være til stede i Åre. Fra morgenen av vil det være flere norske patruljer i dette området.

- Dette har vært et meget vellykket samarbeid, og derfor sender vi fire uniformerte politifolk denne gangen. Vi har ikke politimyndighet i Sverige, og er til stede for å forebygge eventuell kriminalitet. Jeg tror det er svært viktig å kvele eventuelt bråk i startfasen. Alle skal vite at vi er der og at vi er i stand til å skaffe oss kunnskap om personer. Men først og fremst skal vi være synlige, sier Rones. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus