Åpen for alle - alltid

Politiet skal endevende alt som krysser grensen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet varsler storaksjon på grenseovergangene mellom Nord-Trøndelag og Sverige skjærtorsdag. Alle vil bli stoppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim (NTB): På E14 mellom Stjørdal og Storlien og riksvei 72 mellom Verdal og Sandvika vil alle biler bli stoppet.

- Vi skal stoppe rubbel og bit, sier politioverbetjent og trafikkansvarlig Rolf Rones i Nord-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Aksjonen er et samarbeid mellom UP, lensmannen i Stjørdal og Verdal, samt Statens vegvesen, Trygg Trafikk og Tollvesenet.

- Vi vil kontrollere alle i et spesielt tidsrom i tillegg til at vi vil drive med forebyggende arbeid. Derfor har vi også med oss Trygg Trafikk, sier Rones.

En del av målet er å avverge at det blir for mye fyll og bråk.Trønderpolitiet vil i tillegg være til stede i Åre. Fra morgenen av vil det være flere norske patruljer i dette området.

- Dette har vært et meget vellykket samarbeid, og derfor sender vi fire uniformerte politifolk denne gangen. Vi har ikke politimyndighet i Sverige, og er til stede for å forebygge eventuell kriminalitet. Jeg tror det er svært viktig å kvele eventuelt bråk i startfasen. Alle skal vite at vi er der og at vi er i stand til å skaffe oss kunnskap om personer. Men først og fremst skal vi være synlige, sier Rones. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix