Meny

Titusener på flukt i Somalia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 47.000 sivile har flyktet fra Somalias hovedstad Mogadishu de siste ti dagene på grunn av harde kamper, ifølge FN.  

Sju måneder gamle Aisha Mohamed Hasan blir båret inn på et sykehus i Mogadishu like etter at moren og en eldre bror ble drept i et granatangrep lørdag kveld. Nesten 50.000 sivile har de siste ti dagene flyktet fra Mogadishu, opplyser FN. Foto: ScanpixSju måneder gamle Aisha Mohamed Hasan blir båret inn på et sykehus i Mogadishu like etter at moren og en eldre bror ble drept i et granatangrep lørdag kveld. Nesten 50.000 sivile har de siste ti dagene flyktet fra Mogadishu, opplyser FN. Foto: Scanpix

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) opplyste videre mandag at siden mars har hele 96.000 personer blitt tvunget på flukt.
Flere titall personer er drept de siste dagene, mange av dem sivile, og lørdag mistet også en soldat fra fredsstyrken til Den afrikanske union (AU) livet. Fem andre ugandere ble såret, to av dem så alvorlig at de måtte bringes med helikopter til Kenya for behandling. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus