- Siktede ble nektet nachspiel

Mannen som er siktet for å stå bak dødsbrannen i Holmestrand, skal ifølge vitner ha blitt nektet adgang til et nachspiel i bygården forut for brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne er savnet etter brannen i Holmestrand. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIXEn kvinne er savnet etter brannen i Holmestrand. Foto: Peder Gjersøe / SCANPIX

Vitner som kom seg ut fra den brennende bygården natt til søndag, har overfor politiet utpekt en mann som ble nektet adgang til nachspielet i en av leilighetene som den skyldige bak dødsbrannen. Ifølge VG skal politiet feste lit til vitneforklaringene.
- Vi har opplysninger som knytter siktede til åstedet, sier politiadvokat Jan Helge Palm.
Den siktede, en mann i slutten av 20-årene, skal ha blitt svært sint over at han ikke fikk adgang til nachspielet. Ifølge VG har vitner fortalt at mannen i raseri tente på bilen til han som hadde fest, etter å ha blitt avvist. Bilen sto parkert i bakgården, og er nå utbrent.
Politiet vil ikke kommentere om siktede er mannen som ble nektet adgang til festen, eller om han erkjenner noe som helst, men bekrefter at det var fest da brannen startet.
- Det skal ha vært en fest, og det skal ha vært atskillig flere mennesker til stede enn de som bor der. Vi har gjennomført en rekke avhør, sier politistasjonssjef Ulf Malm.
Politiet tror en 20 år gammel kvinne fra Horten omkom i brannen, men på grunn av sikkerheten kan ingen undersøke huset før mandag. (©NTB)

Personvernpolicy