Meny

Vålerenga ble norgesmester i ishockey

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerengas 25. kongepokal eller «bøtte» er i boks etter 4-1 i kamper over erkerival Storhamar. Lørdag vant Espen Knutsens gutter 4-2 på Jordal.

Oslo (NTB): Den norske sesongen ble avsluttet på et nærmest fullsatt Jordal Amfi og Vålerenga som verdige NM-vinnere.

Espen «Shampo» Knutsen som ble kåret til årets trener, har bevisst satset på yngre spillere denne sesongen. I årets finale har ungdommelig pågangsmot seiret over Storhamars mer rutinerte garde.

Storhamar fikk nærmest som vanlig den beste starten på Jordal. Pål Johnsen satte nydelig inn 1-0 i sitt lagets første overtallsspill for kvelden. I siste sekund av perioden fikk imidlertid Mathias Trygg lov til å gjøre en tunnel på backen Mathias Livf før han fullførte med en ny tunnel på SIL-keeper Jonas Norgren. Dermed var lagene var like langt ved første pause.

En flott enkeltprestasjon, men ingen stor innsats av landslagsaktuelle Livf.

Det var i midtperioden at Vålerenga avgjorde den femte finalekampen. Først gjorde svenske David Nyström 2-1 på et skudd fra skrå vinkel, før Christian Chartier økte til 3-1 fra blålinjen i et overtall. Keeper Norgren var ikke like patent som han har vært i tidligere kamper i NM-finalene ved noen av scoringene.

I tredje periode hadde ikke Storhamar så mye mer å komme med, annet enn da Geir Svendsberget reduserte til 3-2. Det hele virket som et rent pliktløp mot gullhjelmer og feiring for Vålerengas spillere. Veteran Øystein Olsen satte 4-2-målet i åpent bur.

Storhamar på sin side starter neste sesong med blanke ark ettersom Petter Thorsen gir seg som trener. Han vil være en vanlig mann i gata etter nærmest å ha levd i en ishall det meste av sitt voksne liv. I Vålerenga fortsetter Shampo helt sikkert sin ungdomslinje.

Russiske Aleksander Smirnov tar over på Hamar.

Mål:

1. periode: 0-1 (4.22) Pål Johnsen (Mathias Livf, Greg Barber), 1-1 (19.59) Mathias Trygg (Lars Erik Lund, Øystein Olsen).

2. periode: 2-1 (29.52) David Nyström (Anders Fredriksen), 3-1 (31.57) Christian Chartier (Fredriksen, Kenneth Larsen).

3. periode: 3-2 (52.23) Geir Svendsberget (Johnsen), 4-2 (59.59) Øystein Olsen.

Hoveddommer: Ole-Stian Hansen, Lillehammer.

Utvisninger: Vålerenga 7 x 2 min., Storhamar 8 x 2 min. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus