Meny

Giske vil ikke love statsgaranti til OL

Giske vil ikke love statsgaranti til OL

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) vil ikke love noen statsgaranti til OL i Norge i 2018 før idrettsstyret har pekt ut den byen som skal være Norges kandidat.
Foto: Scanpix
Kulturminister Trond Giske vil ikke love statsgaranti til OL. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Oslo (NTB): Men Giske mener at Norge er et land som av og til må påta seg slike internasjonale kjempearrangementer. Han avviste dermed problemstillingen til Frps Ulf Erik Knudsen som ville vite om regjeringen kunne forsvare bruken av et betydelige antall milliarder til OL, all den stund der er store uløste oppgaven i helsenorge.

– Vi har lange sykehuskøer, et veinett av u-landsstandard og en mangel på 19.000 arbeidsplasser. Det er snakk om statsgaranti på minimum 11-15 milliarder kroner, skjønt summen sannsynligvis blir mye, mye større, sa Knudsen.

Giske viste til at regjeringen har gitt mange milliarder ekstra til omsorg, skole og velferd.

– Men regjeringen er også tilhenger av idrett. Vi bevilger penger til baner og haller rundt om i landet og en flott ny hoppbakke i Oslo. Vi gjør begge deler. Toppidretten har positive effekter for breddeidretten, sa Giske.

Kulturministeren understreket at regjeringen ikke har tatt stilling til statsgaranti.
– Først må Den norske olympiske komité, som betyr idrettsstyret, peke ut hvilken by idrettens egne organer vil ha som arrangør. Deretter får vi en søknad om statsgaranti. Først da vil regjeringen ta stilling, sa Giske.

Knudsen ville vite om det kan være aktuelt å finansiere OL gjennom tippemidlene, men fikk det samme svaret fra Giske: Først idrettsstyret, deretter behandling i regjeringen og til slutt sak for Stortinget. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus