Storhamar med i kampen igjen

Storhamar slo tilbake etter to strake tap og vant tredje NM-finale i ishockey 4-1 mot Vålerenga tirsdag kveld.

Storhamars Martin Blakseth Huse får seg en luftetur av VIFs Alexander Nervik under NM-sluttspillets 3. kamp som Storhamar vant 4-1.

Dermed reduserte Hamar-laget til 1-2 i kamper (best av sju), og Vålerenga får ikke heve pokalen som ønsket på Jordal Amfi torsdag. Nå må det spilles minst to finaler til.

Vålerenga var ikke til å kjenne igjen fra de to første finalene og spilte langt under pari i Hamar OL-amfi. Christian Larrivee sendte hjemmelaget i føringen etter snaut sju minutter med et perfekt langskudd.

Lars Erik Lund utlignet for Vålerenga snaut 16 minutter ut i kampen, men derfra handlet alt om Hamar-laget. I annen periode sørget scoringer av Steffen Thoresen, Justin Cox og en ny av Larrivee for storseier.

Da ble Larrivee tatt av banen for nødvendig hvile til resten av finaleserien.

- Larrivee er en kjempespiller som vi håper vi får beholde i klubben. Han er også en stor lagspiller og har utviklet det defensive spillet sitt, sa Storhamar-trener Petter Thoresen til SportN.