Nesten åtti drept i voldshandlinger i Irak

Nesten åtti drept i voldshandlinger i Irak
Nesten åtti drept i voldshandlinger i Irak
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten åtti mennesker er drept på nok en dag med blodige angrep i Irak. Det verste angrepet rammet Tal Afar nordvest i landet, der en selvmordsbomber rev med seg 55 mennesker i døden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:
Irakiske politifolk gransker restene av en bil som ble brukt i et bombeangrep i Ramadi ti mil vest for Bagdad tirsdag. Selvmordsbomberen som kjørte bilen, rev med seg 55 mennesker i døden, og til sammen mistet nesten 80 livet i ulike voldshandlinger i Irak denne dagen. I Abu Ghraib-området like vest for den irakiske hovedstaden kom den sunniarabiske lederen Tharir al-Dari levende fra et attentat. (Foto: SCANPIX/REUTERS)

Bagdad (NTB-AFP): Mannen kom kjørende i en lastebil der en sprengladning var gjemt blant melsekker. Innbyggere og irakiske regjeringssoldater i Tal Afar, som har hatt lite mat den siste uken, hadde stimlet sammen rundt bilen da mannen utløste sprengstoffet.

Ny Anbar-aksjon

I Ramadi vest for Bagdad omkom 17 mennesker, da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta utenfor en restaurant. Aksjonen var den foreløpig siste i en serie slik angrep i den vestlige Anbar-provinsen den siste tiden.

I Abu Ghraib-området like vest for den irakiske hovedstaden kom den sunniarabiske lederen Tharir al-Dari levende fra et attentat. Men fire andre ble drept i dette angrepet, blant dem al-Daris sønn.

Volden blusser opp

Volden i Irak har blusset kraftig opp de siste dagene. USA og deres irakiske allierte har utplassert tusener av ekstra soldager i Bagdad for å forsøke å få bukt med striden mellom rivaliserende væpnede grupper som truer med å rive landet i filler.

I løpet av de siste fire årene er titusenvis av mennesker drept i opprørshandlinger og oppgjør mellom stridende muslimske grupper i Irak, og de aller fleste mistet livet i Bagdad. Dette fikk USA og den irakiske regjeringshæren til å sette i verk sin store sikkerhetsoffensiv. (©NTB)