Meny

Nesten åtti drept i voldshandlinger i Irak

Nesten åtti drept i voldshandlinger i Irak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten åtti mennesker er drept på nok en dag med blodige angrep i Irak. Det verste angrepet rammet Tal Afar nordvest i landet, der en selvmordsbomber rev med seg 55 mennesker i døden.
Foto:
Irakiske politifolk gransker restene av en bil som ble brukt i et bombeangrep i Ramadi ti mil vest for Bagdad tirsdag. Selvmordsbomberen som kjørte bilen, rev med seg 55 mennesker i døden, og til sammen mistet nesten 80 livet i ulike voldshandlinger i Irak denne dagen. I Abu Ghraib-området like vest for den irakiske hovedstaden kom den sunniarabiske lederen Tharir al-Dari levende fra et attentat. (Foto: SCANPIX/REUTERS)

Bagdad (NTB-AFP): Mannen kom kjørende i en lastebil der en sprengladning var gjemt blant melsekker. Innbyggere og irakiske regjeringssoldater i Tal Afar, som har hatt lite mat den siste uken, hadde stimlet sammen rundt bilen da mannen utløste sprengstoffet.

Ny Anbar-aksjon

I Ramadi vest for Bagdad omkom 17 mennesker, da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta utenfor en restaurant. Aksjonen var den foreløpig siste i en serie slik angrep i den vestlige Anbar-provinsen den siste tiden.

I Abu Ghraib-området like vest for den irakiske hovedstaden kom den sunniarabiske lederen Tharir al-Dari levende fra et attentat. Men fire andre ble drept i dette angrepet, blant dem al-Daris sønn.

Volden blusser opp

Volden i Irak har blusset kraftig opp de siste dagene. USA og deres irakiske allierte har utplassert tusener av ekstra soldager i Bagdad for å forsøke å få bukt med striden mellom rivaliserende væpnede grupper som truer med å rive landet i filler.

I løpet av de siste fire årene er titusenvis av mennesker drept i opprørshandlinger og oppgjør mellom stridende muslimske grupper i Irak, og de aller fleste mistet livet i Bagdad. Dette fikk USA og den irakiske regjeringshæren til å sette i verk sin store sikkerhetsoffensiv. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus