Meny

Mener rutinene ved fengselet ble fulgt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge ledelsen ved Ringerike fengsel er det ikke noe som tyder på at svikt i rutinene førte til at «Vandreren», Terje Larsen, ble livstruende skadd etter å ha blitt angrepet av en medinnsatt.

Hønefoss (NTB-Jofrid Egeland): – Det er ingenting som tyder på at det har vært svikt på noe plan i forhold til hva man kan forvente at fengselets ansatte skal ha oversikt over, sier fungerende fengselsleder Håkon Melvold ved Ringerike fengsel til NTB.

Fengselsledelsen går nå gjennom rutinene sine for å se om noe kan ha gått galt da en 22 år gammel innsatt i fengselet mandag kveld skal ha gått til angrep på en 49 år gammel medinnsatt i fengselet og slått ham i hodet med en glassbolle.

Offeret er ifølge Ringerikes Blad «Vandreren», Terje Larsen. Mannen blir kalt «Vandreren» fordi han i flere år har gått fra hytte til hytte og gjort innbrudd og spist sovet og drukket på hyttene han har brutt seg inn i. Han er til sammen dømt for 644 innbrudd.

– Vi avventer politiets videre etterforskning av saken. Dersom den avdekker at noe kunne eller burde vært gjort annerledes, vil vi selvsagt se nærmere på det, sier den fungerende fengselslederen.

Vanlig vakthold

Melvold sier det var vanlig vakthold i fellesrommet da hendelsen skjedde, og at alt så langt tyder på at vaktene hadde den kunnskapen de skulle ha om de to involverte fangene.

– Offeret ble påført betydelige skader med en glassbolle, opplyser politiadvokat Geir Indal i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB.

49-åringens tilstand var tirsdag kritisk og livstruende.

Den skadde mannen ble sendt til Ringerike sykehus, hvor han ble operert i hodet. Han ble deretter brakt videre til Ullevål universitetssykehus i Oslo for ytterligere operasjoner

Voldsepisoden skjedde i et fellesrom i fengselet ved 18-tiden mandag ettermiddag, opplyser politiadvokaten. Det var flere vitner til det som skjedde, men politiet vil ikke si noe om hva som kan ha vært motivet for angrepet.

– Vi kartlegger nå hva som skjedde, ikke minst forut for denne episoden, sier Indal.

Han vil ikke kommentere om de to innsatte kranglet eller hvordan forholdet mellom dem var.

Isolert

Den 22 år gamle innsatte ble umiddelbart etter hendelsen plassert i isolasjon før han ble brakt til Hønefoss politistasjon. Vitnene ble også plassert hver for seg.

Den pågrepne er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap med alvorlig skadefølge. Siktelsen vil, ifølge Indal, bli fortløpende vurdert avhengig av hvordan den skaddes helsetilstand utvikler seg.

Vurderer varetekt

Politiet har foretatt tekniske undersøkelser i fengselet og startet avhør av ansatte og innsatte.

22-åringen skal ikke være skadd. Politiet vil avhøre ham i løpet av tirsdag.

– Vi vurderer om siktede skal begjæres varetektsfengslet. Vi avventer vitneavhørene for å vurdere om det foreligger fare for bevisforspillelse. Det er også mulig at han blir overført til et annet fengsel for å sone resten av dommen han sitter inne for, sier Geir Indal. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus