Meny

Hemmelige forhandlinger om samarbeid

Vraker Lyn, satser på erkefiende

Vraker Lyn, satser på erkefiende

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lyn har flere samarbeidsavtaler med Oslo-klubber i lavere divisjoner. Groruddalen er en av disse. Nå vil andredivisjonsklubben droppe Lyn-samarbeidet og satse på byrivalen Vålerenga i stedet. Lyn er i

Dette er Groruddalen Ballklubb:
GBK er en paraplyklubb for bydelslagene Grorud, Rommen, Furuset, Grei, Romsås, Hoybråthen og Stovner, Vestli og Årvoll. Klubben ble stiftet i 2003. Området har en befolkning på cirka 125.000, og er sett på som et betydningsfullt og viktig sted i Oslo-området med tanke på talentutvikling og ettervekst av fotballspillere i fremtiden. A-laget til GBK befinner seg i dag i 2. divisjon. Et av klubbens viktigste mål er å utvikle Groruddalens fotballtalenter.

FC Lyn Oslo og Groruddalen signerte i april 2005 en samarbeidsavtale som tok sikte på å sikre GBK til å bli en «talentfabrikk» for FC Lyn Oslo. For dette skulle GBK blant annet motta hjelp på markeds- og sponsorsiden. I tillegg skulle Lyn hjelpe til i forbindelse med mulig etablering av baner og haller i Groruddalen.

- Avtalen er nært forestående og vil bli signert en av de nærmeste dagene, sier formann i GBK, Jan Fjelldalen..

Avtalen Fjelldalen snakker om er med erkefienden Vålerenga.

I Lyn regner man med en fortsettelse av avtalen.

- Vi er midt i en forhandlingsprosess med GBK, og det er en ny avtale på gang. Vi svært interessert i fortsette samarbeidet, sier sportsdirektør i Lyn, Torgeir Bjarmann til ABC Nyheter.

Og fortsetter:

- Det er et stort nedslagsfelt, og det finnes mange talenter i området.

Markedssjef i GBK, Tor Sandnes, forklarer hvorfor GBK nå har henvendt seg til Vålerenga.

- Det er en generell vurdering, både sportslig og kommersielt. Men vi føler Lyn har fått mye mer igjen for samarbeidet enn oss. Det blir aldri noen fart over markedssiden i avtalen. Mye av fotballen dreier seg om økonomi, og det er blitt big business, fortsetter Sandnes.

Men signalene Lyn gir går ut på at samarbeidet vil fortsette. Spiller dere på to hester samtidig?

Det var en avtale som gikk ut ved årsskiftet. Nå er vi i april. Lyn kan ikke være naive, sier Sandnes til ABC Nyheter.

Nærhet til Vålerenga

I Vålerenga er man lite snakkesalige om «kampen» rundt bydelsklubben.

- Det foreligger ikke noe avtale. Groruddalen har henvendt seg til oss og ytret ønske om et samarbeid. Noe mer vil jeg ikke si, sier Jan Erik Aalbu til ABC Nyheter.

Sandnes sier at Vålerenga skal hjelpe til både sportslig og kommersielt.

- Vi har sett at flere unge talenter har forsvunnet for tidlig og meget unødvendig fra GBK. Vålerenga skal hjelpe oss til å beholde disse lengre og få en bedre utvikling hos oss. Vi ser også at det kanskje er en større nærhet kulturelt sett mellom Vålerenga og GBK.

Et annet moment i avtalen skal vær at Vålerenga blant annet får førsteretten på talentfulle spillere i overbygningsklubben.

Får ikke ut nok av avtalen

Nå satser GBK å signere en avtale med Vålerenga, en avtale Lyn har hatt i to år. Til ABC Nyheter sier Sandnes at Lyn ikke har opptrådt uredelig i forhold til avtalen og at GBK har hatt en dialog gående med Lyn.

- Det vil være feil å si at Lyn har gjort noe galt, men vi fikk ikke nok igjen ut i fra det som var intensjonene. Men vi har hatt samtaler gående med Lyn så de vet hva vi mener, fortsetter Sandnes.

Markedssjefen i Lyn, Keith Woods, sier at klubben hele tiden vurderer hvilke klubber de skal samarbeide med.

- Avtalen med GBK har vært tuftet mye på det sportslige. Når det gjelder klubber vi markedsmessig sett tjener på, er det nærliggende å henvende seg til klubber i andre områder enn for eksempel Groruddalen.

Woods gir klart uttrykk for at en avtale mellom GBK og Vålerenga er ukjent for ham. Og for klubben.

- Det er opp til GBK å kanskje snakke med andre klubber i Oslo.

Men er du kjent med at GBK ikke vil fortsette samarbeidet med dere?

- Nei det vet jeg ikke. Hvem er det du har snakket med i GBK? Er det Sandnes du har vært i kontakt med?, spør Woods.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus