Hikkestopp etter fem uker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Femten år gamle Jennifer Mee hikket i fem uker. Onsdag var det endelig slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var den 23. januar i år at Jennifer Mee fra St. Petersburg i Florida begynte den ekstreme hikkingen. Siden den gang har hun hikket nærmere 50 ganger i minuttet, bare avbrutt av soving og snakking. Det innebærer at den uheldige femtenåringen trolig har hikket over 1.47 millioner ganger siden marerittet startet.

Jennifer var innom alle de kjente kjerringrådene. Hun forsøkte å holde pusten, putte sukker under tungen, la seg skremme, drikke pickle-juice, drikke fra feil side av glasset og puste i en papirpose. Ingen av rådene hjalp. Heller ikke nevrologer, kiropraktorer, en hypnotisør eller akupunktør klarte å bidra til at hikkingen stoppet.

Men onsdag klokka fem lokal tid kunne Jennifer endelig puste lettet ut. Etter et fem ukers hikkemareritt stoppet plutselig hikkingen av seg selv, melder AP.

– Akkurat nå svir det i nesa, og jeg har vondt i halsen, sa hun til lokalavisen St. Petersburg Times. Men la til at hun nå føler seg mye bedre enn på flere uker.

15-åringen ble kjendis for to uker siden da moren kontaktet media for hjelp til å kurere hikkingen. Det endte med at Jennifer var gjest på NBCs 'Today' show.

Men skal Jennifer ha sjanse på å kapre verdensrekorden i hikking, må hun hikke lenger neste gang. Fem uker med hikk er nemlig langt unna det amerikaneren Charles Osborne opplevde. Han begynte å hikke som 28-åring i 1922. Og hikkingen ga seg ikke før februar 1990, 68 år senere.