Videospill gir bedre kirurger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å spille videospill ser ut til å være fornuftig trening for kirurger som ønsker å bli bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et nyttig verktøy for kirurger? Skjermbilde fra spillet Need for Speed Most WantedEt nyttig verktøy for kirurger? Skjermbilde fra spillet Need for Speed Most Wanted

En studie som ble presentert mandag konkluderer med at kirurger som har spilt mye videospill gjennomførte en spesiell type operasjon bedre enn kirurger som ikke hadde særlig spillerfaring.

Det var en sterk sammenheng mellom hvor flink kirurgene var i videospill og deres evne til å gjennomføre en såkalt laparoskopisk operasjon. Laparoskopi er en undersøkelse der man ser inn i magen med en liten kikkert som settes gjennom bukveggen.

Operasjonen gjennomføres ved at et fingertykt metallrør med lys og optikk føres inn via et lite snitt ved navlen mens kirurgen følger det hele på en tv-skjerm.

Av 33 kirurger fra Beth Israel Medical Center i New York som deltok i studien, gjorde de ni legene som hadde spilt minst tre timer videospill ukentlig 37 prosent færre feil. I tillegg gjorde de arbeidet 27 prosent fortere og scoret 42 prosent bedre i kirurgiske evner enn de legene som ikke spilte videospill.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det var overraskende at å spille videospill var en så sterk prediktor for avanserte kirurgiske evner, sa professor Douglas Gentile ved universitetet i Iowa, ifølge Reuters.

Resultatene fra undersøkelsen støtter tidligere forskning som har konkludert med at spill kan forbedre de finmotoriske evnene, øye-hånd-koordinasjonen og dybdesyn.

De ser nå for seg at videospill kan være et nyttig verktøy når det gjelder trening av kirurgene. Men tro ikke at studien åpner for at foreldrene bør la barna spille spill i det uendelige, for som professor Gentile sier det:

- Å tilbringe mer enn en time daglig foran et spill vil ikke hjelpe barna med å komme inn på medisinstudiet.