Svensker reserverer seg

Svensker reserverer seg
Svensker reserverer seg
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke bare nordmenn reserverer seg mot å få telefonkatalogen. Nå har aksjonen spredt seg til Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Halvannen uke etter at Sverre Stakkestad i Naturvernforbundet sendte ut en e-post til sine venner der han ba dem reservere seg mot å få levert telefonkatalogen på døren, har 125.000 nordmenn fulgt oppfordringen.

Saken har fått et omfang han ikke hadde drømt om og nå har også svenskene slengt seg på. Etter at Svenska Dagbladet skrev om saken tirsdag, slengte Aftonbladet seg på torsdag med en spørreundersøkelse blant sine lesere. Av 61.000 som hadde avgitt stemme, sa 64 prosent at de aldri bruker telefonkatalogen.

Ifølge Erik Kristow i Eniro Sverige har mellom 1.000 og 2.000 huseiere foreløpig reservert seg mot å få telefonkatalogen levert på døren. De forventer at antallet som ønsker å reservere seg vil øke kraftig fremover.

- Vi innførte muligheten ganske nylig, og etter at Svenska Dagbladet og Aftonbladet skrev om det, økte antall reservasjoner kraftig, sier Kristow.

- Distribusjonen i Sverige er annerledes enn i Norge. Etter to uker henter vi tilbake kataloger fra leiligheter som ikke vil ha telefonkatalogen, sier han.

Hvis du er en av dem som fremdeles ikke har reservert deg i Norge, kan du gjøre det her. Du kan også reservere deg på telefon 815 44 448.