- Hagen nær korrupsjon

Inge Lønning (H) og Olav Gunnar Ballo (SV) mener Carl I. Hagen beveget seg i gråsonen for korrupsjon da han mottok 100.000 i honorar av Se og Hør samtidig som bladet kjempet for momsfritak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2003 fikk Hagen 100.000 kroner for å vise fram huset han skulle selge i Se og Hør. Samtidig kjempet Se og Hør for momsfritak.

Flere stortingsrepresentanter mener at Carl I. Hagen nærmet seg korrupsjon da han mottok 100.000 kroner fra Se og Hør for å vise frem huset sitt (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX).Flere stortingsrepresentanter mener at Carl I. Hagen nærmet seg korrupsjon da han mottok 100.000 kroner fra Se og Hør for å vise frem huset sitt (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX).

- Dette er så nært korrupsjon som det går an å komme. Det er umulig å vite hva slags motiv som har drevet Carl I. Hagen, om det er helt uegennyttige motiv eller om det er å gi tilbakebetaling til Se og Hør. Det vil hefte ved han at han er kjøpt og betalt av Se og Hør, sier Olav Gunnar Ballo i Stortingets presidentskap til VG.

På samme tid som Hagen fikk honoraret kjempet Se og Hør for å få status som nyhetsavis. Dette støttet Fremskrittspartiet da de i kulturmeldingen våren 2002 foreslo at alle trykte medier skulle får momsfritak.

- Det høres nesten for utrolig ut til å være sant at man velger å motta betaling fra et medium som kjemper for å få millionrabatt av staten i form av redusert moms, sier Venstres nestleder Trine Skrei Grande.

Også Inge Lønning (H) i Stortingets presidentskap er skeptisk.

- Mener du dette er korrupsjon?

- Nei, ikke i juridisk forstand. Men det ligger helt klart i en gråsone, sier han.

Nå krever politikerne forklaring fra Hagen. Hagen selv stiller seg likegyldig til hva tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs skriver i sin bok «En helt vanlig dag på jobben».

- Hvis stortingsrepresentanter ønsker å rette kritikk basert på den typen synspunkter, har de et større problem enn meg, er hans kommentar. (©NTB)

Personvernpolicy