Meny

- Hagen nær korrupsjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inge Lønning (H) og Olav Gunnar Ballo (SV) mener Carl I. Hagen beveget seg i gråsonen for korrupsjon da han mottok 100.000 i honorar av Se og Hør samtidig som bladet kjempet for momsfritak.

I 2003 fikk Hagen 100.000 kroner for å vise fram huset han skulle selge i Se og Hør. Samtidig kjempet Se og Hør for momsfritak.

Flere stortingsrepresentanter mener at Carl I. Hagen nærmet seg korrupsjon da han mottok 100.000 kroner fra Se og Hør for å vise frem huset sitt (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX).Flere stortingsrepresentanter mener at Carl I. Hagen nærmet seg korrupsjon da han mottok 100.000 kroner fra Se og Hør for å vise frem huset sitt (Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX).

- Dette er så nært korrupsjon som det går an å komme. Det er umulig å vite hva slags motiv som har drevet Carl I. Hagen, om det er helt uegennyttige motiv eller om det er å gi tilbakebetaling til Se og Hør. Det vil hefte ved han at han er kjøpt og betalt av Se og Hør, sier Olav Gunnar Ballo i Stortingets presidentskap til VG.

På samme tid som Hagen fikk honoraret kjempet Se og Hør for å få status som nyhetsavis. Dette støttet Fremskrittspartiet da de i kulturmeldingen våren 2002 foreslo at alle trykte medier skulle får momsfritak.

- Det høres nesten for utrolig ut til å være sant at man velger å motta betaling fra et medium som kjemper for å få millionrabatt av staten i form av redusert moms, sier Venstres nestleder Trine Skrei Grande.

Også Inge Lønning (H) i Stortingets presidentskap er skeptisk.

- Mener du dette er korrupsjon?

- Nei, ikke i juridisk forstand. Men det ligger helt klart i en gråsone, sier han.

Nå krever politikerne forklaring fra Hagen. Hagen selv stiller seg likegyldig til hva tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs skriver i sin bok «En helt vanlig dag på jobben».

- Hvis stortingsrepresentanter ønsker å rette kritikk basert på den typen synspunkter, har de et større problem enn meg, er hans kommentar. (©NTB)
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus