Bush skryter av egen klimainnsats

USA har gjort mer for å redusere utslippene av skadelige klimagasser enn europeiske land, hevder president George W. Bush.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Georige W. Bush hevder at USA gjør mer for miljøet enn Europa. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / Scanpix.Georige W. Bush hevder at USA gjør mer for miljøet enn Europa. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / Scanpix.

Bush-administrasjonen har gjennomført tiltak som viser at dette tas på alvor, ikke bare ved å holde taler men ved faktisk å gjøre noe, sier en talsmann for Det hvite hus.

- Vi gjør en bedre jobb med å redusere utslipp enn Europa, sier Tony Snow.

Mens europeiske land har vedtatt utslippskvoter for CO2, er Bush imot dette og i stedet tilhenger av å satse på ny teknologi og redusert amerikanernes avhengighet av olje.

- Selv om de har innført et system for å redusere utslippene av klimagasser i Europa, gjør vi en bedre jobb på dette området, hevder Snow.

Det hvite hus viser til statistikk fra Det internasjonale energibyrået (IEA), der det går fram at CO2-utslippene fra fossilt brennstoff i årene 2000 til 2004 økte med 1,7 prosent i USA, mens de økte med 5 prosent i EU.

Bush erkjenner at det er en forbindelse mellom klimaendringene og menneskelig aktivitet, og har derfor satt i verk tidenes mest aggressive forsknings- og teknologiprogram, sier Snow.

USA bruker en firedel av oljen i verden og står også for en firedel av klimagassutslippene. (©NTB)

Personvernpolicy