Dataekspert: - Ikke kast deg over Windows Vista nå

Microsofts nye operativsystem Windows Vista lanseres tirsdag, og konsernet skryter uhemmet av mulighetene. Men den norske dataeksperten Gisle Hannemyr oppfordrer forbrukerne til å holde seg unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunder sto i kø i Tokyo i Japan tirsdag morgen for å kjøpe Microsofts nyeste operativsystem. (Foto: Toru Hanai / Reuters)Kunder sto i kø i Tokyo i Japan tirsdag morgen for å kjøpe Microsofts nyeste operativsystem. (Foto: Toru Hanai / Reuters)

Oslo (NTB): - Vanlige forbrukere bør heller vente en stund, til barnesykdommene er leget, sier lektor Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo til Dagbladet.

Vista er den første store oppgraderingen av Windows på over fem år. Microsoft mener at etterfølgeren til Windows XP vil åpne en helt ny verden. Hannemyr er ikke like begeistret.

- Det er lekkert å se på, men man bør ikke løpe og kjøpe av den grunn. Man bør vente til driverpakken for operativsystemet er komplett, sier Hannemyr.

Han mener at ting kanskje ikke vil fungere som de skal dersom man har en litt eldre PC, og at ikke alt av tilleggsutstyr vil være kompatibelt med Vista ennå. Microsoft-direktør Espen Pettersen innrømmer at det gjenstår en del arbeid i forhold til kompatibilitet, men mener systemet likevel er gjennomtestet og klart for markedet.

Redaktør Bjørn Unnersaker i PC World synes prisen er hårreisende dyr, og han har testet Vista allerede. (©NTB)

Personvernpolicy