Kalde ballonger og truser til besvær

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høflige drapsmenn, ballongutstillinger i nord og ikke minst truser har vært blant de mange spennende tingene vi har fått høre om de siste dagene. En sjokkrapport har også avslørt at vi blir vi lurt ti

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.Andreas Andersen er blogger i Neste Klikk og oppsummerer her nyhetsuken.

Denne uken i riksmediene er en tjeneste for deg som har ligget i koma eller vært opptatt på andre måter.

Her er noen av ukens underholdende nyhetssaker:

Mandag:

Stavanger Aftenblad kan melde at mor er viktigste omsorgsperson for barn i de første levemånedene, blant annet fordi barnet kjenner igjen smaken av mors melk. Dessuten sørger egne signalsubstanser i kvinnehjernen for at kvinner stresser mindre når de har født et barn. Det er uklart om det primært er melkemangelen eller stressnivået som gjør at menn taper den knallharde og bitre konkurransen om å gi barna omsorg de første levemånedene.

Tirsdag:

I det som kan betraktes som et foreløpig høydepunkt i den løpende mediedekningen av NOKAS-saken, kan NTB melde at den drapsdømte raneren Schumanns svigermor har et godt inntrykk av Schumann. «Han er utrolig høflig. En dannet mann, snill og veldig omtenksom. Intelligent,» sa svigermoren. Det er uklart hvorfor hun ikke like godt tilføyde «god skytter».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ulovlig å kaste slike på politiet. (Foto: flickr.com/photos/icyfrance/)Det er ulovlig å kaste slike på politiet. (Foto: flickr.com/photos/icyfrance/)

For øvrig har en kvinne som en gang har bodd på Hamar, laget en animasjonsfilm som er blitt Oscar-nominert. Ifølge NRK Hedmark og Oppland er det store spørsmålet nå hva hun skal ha på seg i Hollywood. Den tidligere Hamar-kvinnen vil ikke fryse, og planlegger derfor å ha på seg en varm kjole og sko som passer. Det er uklart om hun vil droppe truse, slik flere stjerne har fått for vane.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag:

Aftenposten kan melde at to italienere og en norsk kvinne planlegger et luftskipsmuseum på Svalbard. Initiativtakerne mangler riktignok penger, gjenstander og museumsfaglig kompetanse. Men ifølge museumsbestyrer Valen, ved Svalbard Museum, kan det være lettere å få offentlig støtte til prosjektet hvis man kaller det noe annet enn et museum. Med utgangspunkt i egnede offentlige utgiftskategorier og tidligere godkjente luftige tiltak foreslås herved «Svalbard Universitet og Ballongforskningsinstitutt», «Extreme-Nord-Norsk Bondegård og Distriktsballong-senter», «Store Norske Luftskipsverft og Kraftkrevende Industri-smelteverk» eller «Ballong-OL på Svalbard 2018».

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag:

VG kan melde at det er straffbart å kaste truser på politiet. Avisen har rapportert om flere tilfeller av trusekasting på politifolk i løpet av kort tid, og dette er tredje gang. «Det er viktig og riktig at slike saker forfølges. Det er en klar forulemping som vi må reagere på,» sier en representant for Politiets Fellesforbund. Foreløpig er det heldigvis ikke registrert tilsvarende økning i verken lue- eller sokkekasting.

Fredag:

I sin endeløse kamp mot det onde, kan Nettavisen melde at vi blir lurt til å handle mat. Plasseringen av varer i butikken er ikke tilfeldig, kan Nettavisen avsløre. Butikkdjevlene plasserer blant annet populære varer slik at de skal bli lette å finne. Det verste er imidlertid at butikkene visstnok tjener penger på at vi handler alle disse varene. Hvordan butikken klarer å tvinge oss til å bli sultne og tørste er litt uklart, men det kan trolig ikke utelukkes at reklame har en hypnotisk virkning.

I helgen og neste uke:

Se opp for butikker med skjulte og onde salgshensikter, der altså.

Andreas Andersen er blogger for Neste Klikk. Les mer på hans hjemmeside Andreasandersen.net.

Mer i Neste Klikk:


Uken i mediene