Fem kopier av trusselbrevet funnet

Politiet har fått fem kopier av trusselbrevet til LO-leder Gerd-Liv Valla. Alt tyder på at det bare er én brevskriver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Svein Kristoffersen): - Fra før hadde vi fire brev, en kopi til LO-lederen og til LO, en kopi til Aftenposten og en kopi til VG. Torsdag hentet vi enda en utgave som var sendt til TV 2. Dermed har vi fem likelydende brev, sier politiinspektør Terje Kristiansen til NTB.

- Det ser ut som brevskriveren har vært ute etter å skaffe seg stor oppmerksomhet rundt brevet. Dette er ofte hensikten med å skrive slike brev, men det betyr ikke at vi undervurderer truslene som kommer fram mot LO-lederen, sier han.


Tas på alvor


Kristiansen understreker at politiet tar brevet på alvor, men sier at det ikke er uvanlig at det oppstår slike situasjoner i kjølvannet av saker der søkelyset blir rettet mot offentlige personer.

Kristiansen sier at brevene er sendt til kriminalteknisk avdeling for å bli analysert. Han tør ikke si noe sikkert om når undersøkelsene vil være avsluttet.

- Analysene må skje i riktig rekkefølge, og det kan ta litt tid, konstaterer han.

Politiinspektøren tror det kan være mulig å finne fram til brevskriveren.
- Det kommer an på hva brevene har med seg av spor, men vi foretar også andre undersøkelser. I tillegg kommer det tips. Onsdag avhørte vi også LO-lederen, sier Kristiansen.


Oppdaget mandag


Det første trusselbrevet ble oppdaget i Aftenpostens lokaler mandag formiddag. Deretter ble det funnet likelydende brev både hjemme hos Gerd-Liv Valla og i LOs lokaler i Folkets Hus.

Brevskriveren gir inntrykk av å kjenne Valla privat. Brevskriveren skriver blant annet at «vi som har kunnet observere deg på nært hold gjennom mange år» og «oss som kunne følge deg i denne tiden».

I avhøret ble Valla spurt om hun hadde informasjon om hvem som kunne ha skrevet brevet. Kristiansen vil imidlertid ikke kommentere avhøret i detalj. Brevet førte til at politiet rådet LO-lederen til å jobbe hjemmefra.

(©NTB)

Personvernpolicy