Valla avhørt av politiet

Artikkelen fortsetter under annonsen

LO-leder Gerd-Liv Valla ble onsdag ettermiddag avhørt om drapstrusselen hun har mottatt. Avhøret ble gjennomført hjemme hos Valla.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt sier til NTB at avhøret tok omtrent to timer. Han vil ikke gå inn på hva som kom fram under avhøret.

En alvorlig LO-leder Gerd-Liv Valla under pressekonferansen i Folkets Hus i Oslo, der hun ba om unnskyldning dersom noen av hennes uttalelser hadde virket sårende på hennes medarbeidere. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIXEn alvorlig LO-leder Gerd-Liv Valla under pressekonferansen i Folkets Hus i Oslo, der hun ba om unnskyldning dersom noen av hennes uttalelser hadde virket sårende på hennes medarbeidere. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

- Det er naturlig å spørre om hun har informasjon som kan hjelpe oss i etterforskningen. Dette var et rent rutinemessig avhør, sier han.

Kristiansen sier til NTB at det på det nåværende tidspunkt er umulig å vurdere om personen som står bak truslene mot LO-lederen, kommer til å forsøke å gjennomføre dem.

- Jeg har inntrykk av at Gerd-Liv Valla har tatt truslene veldig alvorlig. Det er aldri noe hyggelig å oppleve noe slikt, sier han.

Det var mandag Gerd-Liv Valla mottok trusselbrev både hjemme og på jobb. I tillegg var en kopi sendt til Aftenposten. Onsdag ble det kjent at ytterligere en Oslo-avis har fått en kopi av brevet.

Tirsdag valgte Valla å jobbe hjemmefra, og hun fikk arbeidsdokumenter levert på døra til leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo.

På gangen utenfor leiligheten hennes satt vakter med skuddsikre vester, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). (©NTB)