Flere positive til bioteknologi

Stadig flere nordmenn er positive til mulighetene som ligger i bruk av bioteknologi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Ullevål universitetssykehusFoto: Ullevål universitetssykehus

Tre av fem forventer at denne teknologien vil gjøre tilværelsen bedre, viser en undersøkelse fra Norges forskningsråd.

På bare få år har oppfatningen om bioteknologi endret seg betraktelig. I 1999 var 32 prosent positive og 36 prosent negative til bruken av bioteknologi. Nå er 60 prosent positivt innstilt, mens bare 15 prosent mener at den vil gjøre tilværelsen verre.

- Denne utviklingen viser at folk ser flere muligheter i bioteknologien i dag enn de gjorde tidligere, sier Steinar Bergseth. Han er koordinator for forskningsrådets program for funksjonell genforskning.

I undersøkelsen ble det også spurt om partitilhørighet. Velgerne til Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre er svært positive til bioteknologi. Halvparten av SV-velgerne er motstandere. Mest negative er velgerne til Kristelig Folkeparti. (©NTB)

Personvernpolicy