Hel landsby mistenkt for drap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordføreren i en spansk fjellandsby ble funnet skutt og drept for en uke siden. Nå mistenker politiet hele landsbyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordfører Miguel Grima ble funnet drept utenfor den spanske fjellandsbyen Fago lørdag 13. januar. Politiet mistenker nå alle innbyggerne i landsbyen. EPA/PABLO OTINOrdfører Miguel Grima ble funnet drept utenfor den spanske fjellandsbyen Fago lørdag 13. januar. Politiet mistenker nå alle innbyggerne i landsbyen. EPA/PABLO OTIN

Politiet i nord-Spania har startet avhør av alle innbyggerne i Fago etter at stedets ordfører ble funnet skutt og drept.

I løpet av de tolv årene Miguel Grima satt som ordfører i den spanske fjellandsbyen på grensen mot Frankrike, fikk han mange uvenner i landsbyen han var satt til å styre.

Etter å ha mottatt en rekke trusselbrev den siste tiden, fryktet ordføreren for livet sitt. Og da han ikke returnerte fra et møte i nabobyen Jaca fredag for en uke siden, bestemte kona seg for å kontakte politiet.

Dagen etter ble den upopulære ordføreren funnet drept i en grøft.

Ifølge det spanske politiet hadde femti år gamle Miguel Grima blitt skutt fire ganger i hodet og brystet, på nært hold.

Bilen til ordføreren ble funnet mandag for en uke siden, 12 kilometer unna liket. Politiet mener at steiner har blitt sluppet ned på veien for å få ordføreren til å sakke farten eller stoppe bilen.

Politiet mistenker at den drepte ordføreren har blitt utsatt for et nøye planlagt bakholdsangrep der minst tre gjerningsmenn har vært involverte.

Og i beste Agatha Christie-stil mistenker nå det spanske politiet alle innbyggerne i Fago. Flestparten av Fagos 37 fastboende har blitt kalt inn til avhør og for å avlegge dna-prøver, melder Telegraph.

Det mangler nemlig ikke på motiver. Miguel Grima styrte landsbyen sin med jernhånd og lå i stadig strid med innbyggere i Fago. Han var innblandet i rundt førti rettstvister og stod bak flere kontroversielle og upopulære bestemmelser.

Først vendte bøndene seg mot ham da han satte stopper for den århundrelange tradisjonen med å frakte buskapen gjennom landsbyen.

Dernest ble jegerne i landsbyen irriterte da de ble nektet jaktløyve.

Så fikk ordføreren foreldre på nakken etter at han la ned forbud mot at Fagos to barn skulle spille basketball på det eneste stedet det var mulig, landsbyens torg.

Miguel Grima la ned forbud mot oppussing, og han sørget også for å legge ned et overnattingsted fordi det var i direkte konkurranse med hans eget gjestehus.

Til sist gjorde lokale pubgjester opprør da ordføreren innførte et avgiftskrav som gjorde det umulig for landsbyens eneste pub å drive uteservering om sommeren.

Den eneste av Fagos innbyggere som har stått fram med navn, Santiago Miramar, sier at det var få innbyggere som ikke anså seg selv som fiende av ordfører Miguel Grima.

- Han var en fryktelig mann som styrte landsbyen som om det skulle være hans private kongedømme. Han gjorde livet vanskelig for de fleste av oss, men for noen få gjorde han livet umulig.