Ny rekord på Børsen igjen

Oslo Børs fortsatte mandag videre oppover fra fredagens rekordnotering og satte ny historisk rekord. En vesentlig årsak er stigende oljepris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Foto: Scanpix)(Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): Etter å ha vært under 50 dollar fatet i forrige uke, snudde oljeprisen oppover igjen mot slutten av uka. Oppgangen fortsatte mandag, mye på grunn av utsikter til kaldere vær i det nordøstlige USA. Mandag formiddag ble amerikansk lettolje handlet for over 53 dollar fatet.

Med stigende oljepris stiger også den oljetunge børsen i Oslo. Fredag ble det satt ny rekord, og mandag fortsatte hovedindeksen videre opp. Ved 10.30-tiden lå hovedindeksen på 454,3 poeng, en oppgang på 1,2 prosent i forhold til sluttnoteringen sist fredag. En ørliten nedgang mandag ettermiddag gjorde at hovedindeksen til slutt endte på 453,9 poeng. Det er like fullt ny rekord, og en oppgang på 1,1 prosent siden fredag.

Børslokomotivene Statoil og Hydro bidro godt til å løfte hovedindeksen, med en oppgang på henholdsvis 1,42 og 1,2 prosent. Aker-selskapene gjorde det også godt mandag. Aker-konsernet steg 2,96 prosent, Aker Yards 1,51 prosent og Aker Kværner 4,25 prosent. (©NTB)


Personvernpolicy