Jungeldame funnet etter nitten år

En jente som forsvant i jungelen for nitten år siden har blitt gjenforent med familien sin i Vietnam.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En jente som forsvant i jungelen for nitten år siden har blitt gjenforent med familien sin i Vietnam. (Faksimile fra BBC).En jente som forsvant i jungelen for nitten år siden har blitt gjenforent med familien sin i Vietnam. (Faksimile fra BBC).

Som åtteåring forsvant Rochom P'ngieng mens hun passet på kyr nær den kambodjanske grensen. Familien antok at jenta hadde blitt tatt av ville dyr, og sluttet søket etter henne.

Nitten år senere har jenta endelig blitt funnet og blitt gjenforent med familien sin, melder BBC.

Faren til Rochom P'ngieng, Sal Lou, forteller at han identifiserte datteren ved hjelp av et arr hun fikk på høyrearmen som liten. Hun skal ikke lenger være i stand til å snakke et forståelig språk.

Det var sist lørdag at det ble meldt at man hadde kommet over en «jungelmann» i nærheten av en landsby i Ratanakiri-provinsen i Kambodsja. Da hun ble funnet, skal hun ha vært helt svart og hatt hår som nådde henne helt ned til leggene.

- Da jeg så henne, var hun naken og gikk fremoverbøyd, som en ape. Hun var bare skinn og ben, sier Lou.

Sal Lou antar at datteren må ha tilbragt de siste nitten årene alene i jungelen, og forteller at det er vanskelig å få henne til å tilpasse seg et normalt liv.

Når hun er sulten, klapper hun seg på magen.

- Når hun ikke sover, sitter hun bare og ser seg til høyre og venstre, høyre og venstre, sier Lou.

Familien passer nå godt på kvinnen etter at hun torsdag morgen tok av seg klærne og oppførte seg som om hun ville tilbake til jungelen.

Ifølge rapportene vil myndighetene nå få medisinske eksperter til å ta DNA-prøver av foreldrene og jenta for å se om de sammenfaller.

Foreldrene har sagt seg villige til det.

Personvernpolicy