Sykehusansatte ut i streik

442 sykehusansatte er i streik. Det er klart etter at det ble brudd i meklingen mellom Akademikerne Helse og NAVO ved 6-tiden torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksmeklingsmann Svein Longva klarte ikke å forhindre at 442 sykehusansatte blir tatt ut i strek. Arkivbilde. (Foto: Morten Holm / SCANPIX).Riksmeklingsmann Svein Longva klarte ikke å forhindre at 442 sykehusansatte blir tatt ut i strek. Arkivbilde. (Foto: Morten Holm / SCANPIX).

Riksmeklingsmann Svein Longva konstaterte at partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter.

442 ansatte ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Ullevål universitetssykehus, Rikshospitalet-Radiumhospitalet og Aker Universitetssykehus er dermed i streik.
Leger, sivilingeniører, psykologer, økonomer, jurister, tannleger og samfunnsvitere er blant profesjonene som nå streiker.

- Det var altfor stor avstand mellom oss og de ansatte. Akademikerne hadde altfor store forventninger til de økonomiske rammene i dette oppgjøret, sier arbeidslivsdirektør Anne-Kari Bratten i NAVO til NTB.

Arbeidstakernes framstilling av situasjonen er ikke uventet noe annerledes.

- Vi streiker fordi vi fikk et nulltilbud lønnsmessig. Våre krav var meget beskjedne. Vi er skuffet, sier nestleder i Akademikerne Torunn Janbu til NTB.
Hun er ikke redd for tvungen lønnsnemnd.

- Vi har gjort et veldig ansvarlig uttak, sier Janbu.

Streiken vil ikke ramme barn, kreftsyke og psykisk syke. Også all øyeblikkelig hjelp er skjermet under konflikten.

Akademikerne har varslet en opptrapping av streiken allerede fra mandag. Dette uttaket omfatter om lag 500 ansatte Akershus Universitetssykehus, St. Olavs hospital, Helse Bergen, Sykehuset Telemark, Stavanger universitetssjukehus og Helse Førde. (©NTB)

Personvernpolicy