Taxitopper knyttet til juks

Skattejukset i drosjebransjen skal gå helt til topps i Oslo Taxi. To nåværende styremedlemmer er knyttet til saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skattejukset i drosjebransjen skal gå helt til topps i Oslo Taxi. To nåværende styremedlemmer er knyttet til saken. Foto: Erlend Aas / SCANPIXSkattejukset i drosjebransjen skal gå helt til topps i Oslo Taxi. To nåværende styremedlemmer er knyttet til saken. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Styremedlemmene skal, etter det Aftenposten kjenner til, ha vært klienter hos regnskapsføreren som er dømt etter drosjesvindelen i Oslo. Begge er en del av granskningen som Oslo ligningskontor gjennomfører. Dette har skjedd til tross for at de som styremedlemmer i Oslo Taxi har skrevet under på en erklæring hvor de erklærer sin uskyld.

Tidligere er en mangeårig tillitsvalgt dømt for trygdejuks. Han har trukket seg fra alle verv, men har anket saken.

Et av styremedlemmene har allerede fått sin sak avgjort. Aftenposten har sjekket mannens ligning for de årene Oslo ligningskontor har sjekket juks i bransjen knyttet til den dømte regnskapssjefen. Tallene viser at mannen har fått plusset på inntekten med 236.900 kroner, og har fått en ekstra skatteregning på 164.899 kroner. Etterberegningene er foretatt 12. desember i fjor, og er for årene 2001 og 2002.

Ifølge Aftenposten granskes det andre styremedlemmet videre og saken er ikke ferdig behandlet.

(©NTB)


Personvernpolicy