Britisk terrormistenkt flyktet i burka

Mens rettssaken mot seks terrortiltalte muslimer går sin gang i London, koker britisk presse over av rykter og spekulasjoner om hva de drev med. En av de tiltalte skal ha flyktet fra byen i burka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolk holder vakt utenfor Woolwich Crown Court øst i London, der rettssaken mot seks terrortiltalte menn fortsetter. Forsøkene på å sprenge bomber i kollektivtrafikken i den britiske hovedstaden 21. juli 2005 slo feil fordi de tiltalte ikke greide å blande sprengstoffet riktig, skrev London-avisen The Sun tirsdag. En av de tiltalte skal etterpå ha flyktet fra London iført muslimsk kvinnedrakt. (Foto: Kieran Doherty, SCANPIX / REUTERS) Politifolk holder vakt utenfor Woolwich Crown Court øst i London, der rettssaken mot seks terrortiltalte menn fortsetter. Forsøkene på å sprenge bomber i kollektivtrafikken i den britiske hovedstaden 21. juli 2005 slo feil fordi de tiltalte ikke greide å blande sprengstoffet riktig, skrev London-avisen The Sun tirsdag. En av de tiltalte skal etterpå ha flyktet fra London iført muslimsk kvinnedrakt. (Foto: Kieran Doherty, SCANPIX / REUTERS)

London (NTB-AFP): Yassin Omar forsøkte å rømme til Birmingham i Midt-England iført muslimsk kvinnedrakt, skrev The Sun tirsdag. Den populære London-tabloiden kunne også fortelle at bombeaksjonene 21. juli 2005 slo feil fordi de tiltalte ikke greide å blande sprengstoffet riktig.

De ville lage TATP - triaceton tirperoksid - ved hjelp av chapatimel, som vanligvis brukes til å bake en type indisk brød. De greide å prøvesprenge flere ladninger av TATP i et nedlagt steinbrudd, men blandingen som ble brukt selve aksjonsdagen var ikke eksplosiv nok.

Den gikk ikke av, og dermed ble heller ikke metallbitene som var pakket rundt sprengstoffet spredt rundt på undergrunnstog og en buss, slik attentatmennene hadde planlagt.

- De reisende hadde rett og slett flaks, sier sjefaktor i terrorrettssaken Nigel Sweeney.

De mislykte aksjonene 21. juli fant sted nøyaktig to uker etter at en første serie terrorangrep mot kollektivtransporten hadde krevd 52 menneskeliv i den britiske hovedstaden. Rettssaken ved Woolwich Crown Court ventes å pågå i opp til fire måneder. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus