Avslutter trolig søk etter savnet russer

Tre båter søker etter en 27 år gammel russer som falt over bord fra lasteskipet «Kadri» utenfor Rekefjord i Rogaland mandag morgen. Søket avsluttes trolig mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rekefjord (NTB): To redningsskøyter og en losbåt deltok i søket, som var resultatløst mandag ettermiddag. Båtene vil fortsette letingen til det blir mørkt.

- Da vil det gjøres en vurdering av om søket skal fortsette, men det avsluttes trolig, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Leteforholdene er meget vanskelige med stiv kuling, grov sjø og 4-6 meter høye bølger. Sjømannen skal ikke ha hatt overlevingsdrakt på seg da han forsvant, og var kledd i mørke klær.

Båtene har søkt i området mellom Rekefjord og Sokndalstrand siden meldingen kom klokken 7.47 mandag morgen.

Ifølge Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen merket mannskapet om bord i det 100 meter lange skipet umiddelbart at de hadde mistet en av besetningen. Likevel mistet de ham av syne. (©NTB)

----------------------------------------------------------------------
Illustrasjonsfoto forside: Illustrasjonsfoto forside: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX / HO

Mer i Neste Klikk:

Russisk sjømann fortsatt savnet utenfor Rekefjord
Mann over bord

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus