Død mann utvist fra Sverige

Nederlenderen Hubert Korteland skal utvises fra Sverige fordi myndighetene mener han kom inn i landet på ulovlig vis. Men det er et problem: Hubert har vært død i 27 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Göteborg (NTB): Fredag fikk hans sønn Adrian brev fra innvandrermyndighetene med beskjed om at Huberts oppholdstillatelse var til ny vurdering. Årsaken var at byråkratene ikke fant Huberts navn i manntallet, skrev avisen Expressen søndag.

- Jeg begynte å gapskratte og trodde først det var noen som drev gjør med oss, forteller Adrian Korteland til avisen. - Jeg tar det pent, men tenk om en mer følsom person hadde fått dette brevet, tilføyer han.

Hans kjæreste Carina Ström mener episoden kan svekke tilliten til det svenske Migrationsverket. - De burde ha orden i sakene, man lurer jo på hva annet det er de roter med, sier hun til Expressen.

Adrian Korteland påpeker også at siden Sverige og Nederland begge er EU-land, skal folk kunne jobbe i og flytte fritt mellom de to landene. Det ville også gjelde for hans far, dersom faren hadde levd, sier han.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus