Bergenserne håper på mer regn

At paraplyene blir våte, er ingen nyhet i Bergen. Men nå har det regnet så lenge i byen at mange innbyggere ønsker at det regner enda litt lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergenserne håper å sette uoffisiell norgesrekord i regnværsdager. (Illustrasjonsfoto: Junge, Heiko / Scanpix)Bergenserne håper å sette uoffisiell norgesrekord i regnværsdager. (Illustrasjonsfoto: Junge, Heiko / Scanpix)

Bergen (NTB-Miriam Grov): Etter 76 sammenhengende regnværsdager krysser mange bergensere nå fingrene for enda noen dager med nedbør. Målet er å sette uoffisiell norgesrekord.

- I Bærum hadde de 87 dager på rad med nedbør i 2000. Slik værprognosene ser ut for resten av januar, ligger vi ganske godt an til å slå den rekorden i Bergen, sier vakthavende meteorolog Martin Grønnevet i Storm Weather Center til NTB.

Nedbør ut januar


Ifølge værmeldingene vil nemlig bergenserne få nedbør enten som regn eller snø hver bidige dag i tiden framover, i hvert fall til slutten av januar.

- Vi vår ta det som vi får, sier Grønnevet, og forteller at bergenserne nærmest blir litt andektige og stopper opp når sola endelig titter fram.

Bergenserne har for øvrig allerede slått sin egen rekord for sammenhengende nedbørsdager. Den var på 59 døgn.

Tåler en del


Som fungerende ordfører, er Kristian Helland ikke blant dem som er veldig opptatt av å sette rekorder.

- Om det blir rekord eller ikke, det har jeg et veldig avslappet forhold til, sier Helland, og sier at bergensere er tålmodige når det gjelder vær og regn.

- Vi er for det første vel vant med regn i denne byen her vest. Og vi er ydmyke mennesker som tar imot det vår herre sender oss, sier den fungerende bergensordføreren.

Han innrømmer imidlertid at det kan oppleves som noe slitsomt når det blir veldig mye regn, og i veldig lange perioder.

- Men vi hadde en veldig fin og tørr høst, så det er jo variasjoner her også. (©NTB)

Personvernpolicy