Meny

Bush åpner for leteboring utenfor Alaska

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush opphevet tirsdag forbudet mot leteboring etter olje og gass i Bristol Bay i Alaska, et område kjent for sitt rike fiske og utrydningstruede hvaler.

President George Bush har besluttet å åpne opp for leteboring utenfor Alaska. Foto: REUTERS/Larry DowningPresident George Bush har besluttet å åpne opp for leteboring utenfor Alaska. Foto: REUTERS/Larry Downing

Washington (NTB): Presidentens beslutning åpner for leteboring i det fiskerike farvannet nordvest for Alaska-halvøya de neste fem årene, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

- Det vil bli betydelige muligheter for undersøkelser og kommentarer før olje- og gassutvinning vil begynne, forsikrer USAs innenriksminister Dirk Kempthorne.

Ifølge ham vil likevel presidentens beslutning, sammen med beslutningen om å utvide boreaktiviteten i Mexicogolfen, bidra til å styrke USAs energisikkerhet.

Republikanske politikere i Alaska har lenge kjempet for å åpne området for olje- og gassutvinning, og senator Ted Stevens sa seg tirsdag godt fornøyd med Bushs beslutning.

Alaskas nyvalgte guvernør, republikaneren Sarah Pahlin, hilser også beslutningen velkommen, men lover samtidig å spille en aktiv rolle for å beskytte fiskeriene i området.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus