Avviser nytt amerikansk angrep i Somalia

Landsbyboere i Sør-Somalia meldte onsdag morgen om nye amerikanske flyangrep i området. Men påstanden avvises av somaliske myndigheter og Pentagon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mogadishu (NTB-AFP-Reuters): Ifølge lokale kilder ble områder i nærheten av byene Badade og Afmadow utsatt for nye flyangrep tidlig onsdag morgen.

- Eldrerådet i Badade og Afmadow hadde radiokontakt med oss, og de fortalte om nye amerikanske flyangrep i samme område som sist. De sier de hørte flyene passere dem tidlig i morges, sier Yusuf Ismail Aden til AFP.

Men Somalias informasjonsminister Ali Jama sier han ikke er orientert om nye angrep i området ut over dem som etiopiske styrker står bak i samarbeid med somaliske regjeringssoldater.

- Dette er operasjoner som pågår i Sør-Somalia i disse dager. Om det er bakkeangrep eller flyangrep, det vet jeg ikke, sier Jama.

Heller ikke Pentagon vil bekrefte at amerikanerne er i gang med nye angrep.

(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus